iamelsewhere

Veckan i bilder

Publicerad 2012-09-29 00:29:33 i Allmänt,

Rostade egna mandlar till kvällsfika // Ny kalender från Ordning&Reda // Barnvakt // Muffinsbak = är nog världens bästa barnvakt :-) // Bilkö...22:00... // Avslutade veckan med tjejkväll hos Danni

Söndag = biltvätt!

Publicerad 2012-09-24 20:58:18 i Allmänt,

Igår var det dags för en välbehövlig tvätt av bilen. Vi har gjort det lite halvdant på landet i sommar men nu blev det en grundlig tvätt :) ganska kul faktiskt och mycket bättre och billigare än automattvätt!

Loppisdukning!

Publicerad 2012-09-19 09:29:10 i Inredning,

Igår kväll förberedde jag för våra middagsgäster som kommer ikväll. Röjde undan det värsta, dvs träningskläder, tvätt, papper, väskor ja ni vet vardagsgrejer... Sedan dukade jag bordet och insåg att majoriteten av grejerna på bordet är loppis eller arvegods😃 På bilderna nedan har jag dukat med tallrikar och assietter "Rondo" från Gustavsberg, bestick Hackman (övertagit från mina föräldrar), vattenglas Vereco, vinglas Chateau från Kosta Boda (ej begagnade), kryddgrejer i teak, ljusstake Festivo från Iittala (arvegods från Farmor) och pinnstolar (arvegods!). Sammanfattningsvis en riktig loppisdukning!

Dagens tips!

Publicerad 2012-09-13 22:31:14 i Mat & Bak,

På vägen mellan Strängnäs och Björsund, strax utanför Lundby, bör man stanna till för att köpa grönsaker. Ägarna är på plats på lördagar under sommarhalvåret övriga tider plockar man vad man vill ha och lägger pengarna i en burk (och förstås lite dricks!). Helgens inköp blev tomater i varierande form och färg samt paprika och gurka. Närodlat och så mycket godare än importerade grönsaker från gudvetvad...
Det får bli dagens tips!

Projekt dass-makeover!

Publicerad 2012-09-11 09:32:28 i Inredning,

I helgen var vi på landet. Som den rastlösa själ jag är så tog det cirka 20 minuter efter ankomst tills jag hade svidat om till mina bästa målarkläder och satt igång med att måla ena väggen på vårt nybyggda dass!
Här följer lite före- och efterbilder! (Notera den något rostiga men häftiga gamla ljusstaken som är ett av många fynd vi gjort då det grävdes för att gjuta grunden till nya dasset. Den inneboende sakletaren i mig har verkligen fått utlopp den här sommaren!)

Köksrenoveringen del 2...

Publicerad 2012-09-01 10:54:05 i Inredning,

Igår fick jag ett ryck och åkte till IKEA för att köpa ett nytt köksbord. Vi hade spanat in ett men när jag väl kom dit kändes det inte alls bra. Däremot hade de fått in en nyhet som varken fanns i katalogen eller på nätet - nämligen bordet Lyrestad med glasskiva och perfekta mått för vårt lilla kök. Med ett pris på 349 kr kändes det värt att chansa och det blev så bra! Överväger dock om man kan rolla undersidan av glasskivan med vit färg för att få bort den gröna tonen i glaset. Här kommer före- och efterbilder:

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela