iamelsewhere

Till Dalarna!

Publicerad 2009-12-27 10:07:39 i Allmänt,

Om ca en halvtimme kommer mina föräldrar och hämtar mig för vi ska åka till Plintsberg i Dalarna. Supermysigt ska det bli:) Jag kommer tillbaka vid 14-tiden på Nyårsafton så att jag kan fira nyår med min älskling här i Stockholm. Vi hörs!

Juldagen

Publicerad 2009-12-25 12:44:31 i Allmänt,

Sitter fortfarande i pyjamas, precis som det ska vara på juldagen! Ska snart ta en dusch och åka hem till mina föräldrar. Vi ska fira "lilla julafton" med andra halvan av släkten som vi inte träffade igår. Blir nog lite rester från julbordet igår och trisslott-skrapning. Vi bestämde nämligen att alla som kommer ska köpa med sig två trisslotter var och sedan skänka minst 50 kr till välgörande ändamål, istället för julklappar. Alla trisslotter ska vi skrapa tillsammans och dela lika på eventuella vinster...så jag håller tummarna! :)

Hade en jättemysig dag igår med fika och Kalle Anka hos Moster sedan var vi bara familjen på kvällen vilket är jätteskönt tycker jag. Åt god julmat med bl.a. ekologisk julskinka och mammas inlagda sill!
Rasmus var ute hos sina föräldrar i Tyresö men kom förbi och hämtade upp mig senare på kvällen, så att vi kunde avsluta julafton här hemma hos oss i vår lägenhet! Det är ju faktiskt första julen i vår lägenhet :)

Nu yr snön utanför fönstret igen och det är faktiskt minus 1. Hoppas att snön ligger kvar länge!

Nu är det hög tid att göra sig iordning!

Uppesittarkväll!

Publicerad 2009-12-23 23:42:45 i Allmänt,

Och nej, jag tittar inte på Bingolottos uppesittarkväll på TV4.
Vi har slagit in paket och fixat det sista. Hade tänkt att jag skulle städa idag men jag orkade bara inte. Känns så onödigt att stressa runt. Vi ska ju ändå inte ha några gäster här så då spelar det ingen roll...måste verkligen lära mig att inte stressa i onödan! Nu ska jag snart hoppa i säng så att det blir julafton snabbt :)

GOD JUL TILL ALLA MINA VÄNNER! HOPPAS NI FÅR EN MYSIG JULHELG!

Dan före dan!

Publicerad 2009-12-23 11:29:06 i Allmänt,

Nu ska jag slänga mig i duschen och sen bege mig ut på stan för att köpa den sista julklappen och eventuellt något att ha på mig imorgon! Är sugen på någon ny kjol eller klänning...får se vad jag hittar. Ikväll blir det lite julklappsinslagning och allmänt mys :)

Nu är den på plats!

Publicerad 2009-12-20 13:23:28 i Allmänt,


Vår fina gran!






Tur att Rasmus var med och kunde sätta dit stjärnan i toppen!


Idag snöar det verkligen ordentligt! Riktigt mysigt!


Om en stund ska jag bege mig till Västertorpshallen och kolla på när Rasmus spelar innebandymatch senare har jag match kl 18:15. Håll tummarna för en vinst innan juluppehållet.
Ikväll äter vi söndagsmiddag hos mina föräldrar och vi bjuds på skaldjur. Mums!

Precis hemkommen från stan

Publicerad 2009-12-19 17:49:15 i Allmänt,

Helt slut efter några timmar på stan. Men vi fick faktiskt uträttat en hel del och det var inte så mycket folk som jag trodde. Nu ska jag ner i källaren och leta fram julgransfoten och julgransmattan! Förmodligen innehåller granen en hel del snö så den får nog stå och droppa av och torka till imorgon.
Rasmus ska börja med maten, fläskfilé med ugnsbakade rotgrönsaker och getost blir det ikväll!

Trevlig lördagskväll!

Lördag!

Publicerad 2009-12-19 12:41:20 i Allmänt,

Nu är det äntligen jullov! En hel månad faktiskt :) Vi börjar igen den 18 januari, helt fantastiskt!
Fick tillbaka fysiologitentan igår också, jag var 3 poäng ifrån VG vilket känns lite surt men jag är samtidigt glad att allt är avklarat så att man kan ta jullov.
Firade starten på jullovet med mysig taco-middag hemma hos Pauline, sen gav vi oss ut på stan! Mötte först upp några klasskompisar på Vapiano i Gamla stan sen var vi en snabbis på Hotel Reisen och plockade med oss Aline och tillslut hamnade vi på Scandic hotell vid Medborgarplatsen. Mycket trevligt barhäng och kul med ett nytt Söderställe som faktiskt hade öppet till två! Rasmus kom också dit så jag fick sällskap hem :) Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll!

Idag har jag bara slappat på morgonen, sov ut ordentligt och gjorde mysfrukost med scones och färskpressad apelsinjuice! Sitter och laddar för att bege mig ut på stan en sväng. Egentligen är nog det här den sämsta dagen att försöka handla julklappar men jag har inte så mycket val...får vässa armbågarna och ta med mig en stor portion tålamod!

Måste bara visa mina fantastiskt fina amaryllisar! En vit i vardagsrummet och en rosa-vit i köket! Otroligt vackra!







Imorgon tror jag att granen ska få flytta in från balkongen! Det blir en perfekt fjärde advent!


Pysselkväll!

Publicerad 2009-12-17 21:04:16 i Allmänt,

Igår lyste flitens lampa i vårt kök. Jag hade bjudit över min mamma, Rasmus mamma och Rasmus lillasyster för att baka och göra julgodis! Och jösses vad vi bakade.

Här ser ni något av det vi gjorde! Knäck, saffrans- och valnötsskorpor, kokostoppar, havrekakor, brysselkex, kanelkakor, apelsin- och chokladtryfflar samt kolakakor...puh. Allt detta hann vi med på ca 3 timmar. Det tycker jag är bra jobbat! Riktigt mysigt var det och jag ska verkligen göra mitt bästa för att detta ska kunna bli en tradition som ska fortsätta många år framåt!

Idag var jag på jobbet en sväng på förmiddagen, tog mig dubbelt så lång tid att åka dit i snökaoset. På eftermiddagen åkte vi ut till Plantagen i Nacka för att köpa julgran. Jag tror vi valde helt fel dag. Fastnade på Värmdövägen i 45 minuter då en buss hade kört i diket och en bärgningsbil fick backa 1 km för att nå fram till bussen eftersom köerna bakom bussen var enorma och körfälten supersmala pga av all snö. Tillslut kom bussen i alla fall loss och vi fick med oss en fin gran hem! Nu står den dock på balkongen tills vi har tid att pynta och fixa den i helgen.

Imorgon ska jag till skolan för att få tillbaka resultatet på min Fysiologitenta, det blir spännande!

Avslutar med några fler bilder från gårdagskvällen.

Knäck i långa rader :) Den blev perfekt seg och härlig!


Saffrans- och valnötsskorpor!


Kolakakor och kokostoppar!

Jag blir rädd...

Publicerad 2009-12-15 22:22:03 i Allmänt,

...när jag ser på programmet Jag ska bli stjärna på TV4. För er som inte har sett det, får man följa några barn i tioårsåldern som vill bli stjärnor inom sin respektive sport. Man får bl.a. träffa Teodor som tränar tennis ca 13 timmar i veckan...jag blir så otroligt frustrerad när jag hör på hur dessa föräldrar lever genom sina barn.
Det kan inte vara nyttigt för en tio-elvaåring att träna 13 timmar i veckan (varav några timmar är fysträning!) varken för det fysiska eller psykiska välbefinnandet. I förra veckan fick man se när Teodor gick till en kiropraktor för att försöka få bukt med sin tennisarmbåge. Det är mycket skrämmande! Och borde bevisa för föräldrarna att han kanske tränar för mycket! Till och med Teodors tränare på Kungliga Tennishallen tyckte att han borde lägga in vila lite oftare i sitt schema...
Jag förstår att man måste satsa och lägga ner enormt mycket tid för att bli en stjärna men risken är nog mycket stor att man antingen skadar sig eller ledsnar på det man håller på med. Följdfrågan blir om barnen känner att de faktiskt kan och vågar säga ifrån när de en vacker dag vill sluta med sin idrott?!

Saker och ting har säkert vinklats i detta program men jag tycker fortfarande att det är ett upprörande ämne och bra att det kanske blir en debatt.

Usch, nog om detta! Imorgon är det fysiologitenta. Kommer vara otroligt lättad vid elva-tiden imorgon. Då kan man andas ut och ta jullov! Hurra!

Nu är det sängen som gäller. Måste verkligen åka iväg tidigt imorgon, vågar inte lita på att kollektivtrafiken går som den ska på grund av snöovädret...

Sov gott!

1 år äldre och lite klokare!

Publicerad 2009-12-06 13:20:08 i Allmänt,

Jaha så var man 23 år! Känns inte som nån större skillnad men kanske har jag blivit lite klokare...
Vi hade Öppet hus här hos oss igår. Tippar på att det var ca 30 släktingar och vänner som kom förbi. Mycket trevligt och kul att alla fick se hur fint vi bor nu!

Idag har vi haft en lugn förmiddag, sov till kvart över elva och jag sitter fortfarande i morgonrock :)
Ska göra ett ryck och klä på mig nu. Om en timme är det dags att åka till Brommaplan för att spela match...håll tummarna för en vinst, det behöver vi!

Trevlig 2:a advent!

Imorgon är det mysfredag!

Publicerad 2009-12-03 20:44:17 i Allmänt,

Imorgon ska jag ha en riktigt mysig fredag. Med undantag för att vi har tvättstugan mellan 07-10...men Rasmus har lovat att sköta det mesta eftersom jag har tvättat själv de senaste två gångerna.

Klockan 12 har jag klipptid hos gulliga Ida på Skvaller & Hår. Ska bli jätteskönt att äntligen få slinga mig lite blondare och fräscha upp håret. Jag hade inte tänkt att ta så mycket på längden, bara ta bort slitna toppar.
Sen ska jag hem för att städa och pyssla lite med drinkar, snacks och annat innan tjejerna kommer över :)
Imorgon ska jag nämligen ha tjejkväll för att fira min födelsedag (som är på lördag).
Jag har valt ut tre drinkar som vi ska göra, samt massa snacks, godis, glögg och pepparkakor! Det kommer bli toppen! Längtar!

Nu ska jag renbädda sängen sedan slå mig ner i soffan med en kopp te och kanske en lussebulle...

Det doftar ljuvligt här hemma

Publicerad 2009-12-02 20:21:57 i Mat & Bak,

för jag har nämligen bakat en till omgång med pepparkakor!

Nu känns det som att det mesta inför födelsedagsfirandet är fixat. Bara lite smågrejer att komplettera som jag ska försöka handla imorgon. Snälla mamma har lovat att baka en till sats med lussebullar också!

Sedan måste jag visa hur otroligt fin himlen var igår kväll för er som missade det...såhär såg det ut från vår balkong:


Nu ska jag sätta mig i soffan med lite glögg och några mandariner. Väntar på Rasmus som är på gymmet. Han lovade att komma hem till kl nio för då börjar Morden på SVT1.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela