iamelsewhere

Lördag!

Publicerad 2009-03-28 10:56:19 i Allmänt,

Vaknade för andra helgen i rad, kvart över nio av grannen som renoverar/spikar/borrar/sågar. Fan vad trött jag blir på puckade grannar, trodde vi hade lämnat dem bakom oss när vi flyttade men tydligen inte...
Den långa sovmorgonen var helt plötsligt inte ett faktum. Suck. Jag som verkligen hade behövt sova ut efter den här stressiga veckan.

Idag blir det lite städning här hemma på dagen och sen ska jag och Mamma åka iväg för att köpa gardinstänger på IKEA och blommor på Plantagen. Kvällen avrundar vi hos Daniel som fyller år, har hört talas om smörgåstårta och vin :)
Dessutom är det ju landskamp ikväll, den får vi inte missa!

I veckan hade vi finbesök här, Emma sov över för första gången. Var ute en långsväng på morgonen i torsdags, superhärligt väder så vi busade i snön :)



Så svårt att tro att hon redan är 11 år...ibland beter hon sig som 11 månader :) Min fina tjej!

Trevlig lördag!

Diskmaskin!

Publicerad 2009-03-25 15:26:41 i Allmänt,

Just nu har vi en rörmokare här som installerar vår diskmaskin! Gissa om jag är glad? Aldrig mer 30 minuter disk per kväll! Jag ska dansa en glädjedans senare :) Rasmus kommer nog göra det samma...

Har tenta imorgon, känner mig verkligen inte förberedd men det ska som vanligt bli skönt när det över...

Söndagsmiddag

Publicerad 2009-03-22 20:59:11 i Allmänt,

Har precis kommit hem från söndagsmiddag hos mina föräldrar! Mysigt och god mat.
Nu ligger vi i soffan, ska dricka en kopp te och kolla Beck-filmen. Egentligen borde jag tenta-plugga.
Tur att jag har hela fyra dar kvar till tenta...usch hur ska det gå.

Update

Publicerad 2009-03-20 17:49:32 i Allmänt,

Känns som det är på plats med en uppdatering!
Vi har ju nämligen flyttat nu, därav min frånvaro den senaste veckan...
Flyttade i söndags och den här veckan har verkligen gått fort, det är ju redan fredag. Vi började packa exakt för en vecka sen och jag måste erkänna att jag var lite nervös för att vi verkligen skulle hinna bli klara med allt så att vi kunde flytta i söndags. Men som vanligt så löste sig allt!
Flytten gick supersmidigt, vi hade hyrt en bil, modell större från Shell för att kunna få plats med sängar, soffa, matbord, stolar, byråer, hyllor m.m. Våra föräldrar var snälla och hjälpte till plus Rasmus brorsa och kompis Daniel! Tack tack tack för att ni orkade släpa allt upp för trapporna! (Ingen hiss på nya stället och vi bor på 3:e våningen...)
Våra mammor ställde sig genast i köket och började plocka in allt i skåpen vilket var toppen! Så när kvällen kom hade vi bara 6 st kartonger kvar och de står fortfarande kvar...vi behöver göra ordning med skrivbord och hyllor i hallen först innan vi kan packa upp de sista kartongerna.
Allt gick med andra ord hur smidigt som helst och jag hann till och med promenera iväg till Ica på kvällen för att fylla på kylskåpet. Vi orkade faktiskt laga middag också och gick bara runt och njöt av allt utrymme! Helt fantastiskt med all förvaring, ett sovrum, ett stort kök (som man kan stå båda två i samtidigt och laga mat!) och ett härligt fräscht badrum. Vardagslyx kallas väl det?! :) vi har ju inte direkt varit bortskämda med sånt på sistone...

All målning som vi hade tänkt att göra är klar vilket också är jätteskönt förstås. Nu återstår golvläggning i köket och att få diskmaskinen på plats, vilket troligen blir på onsdag! :D

Har annars haft en hektisk vecka med två grupparbeten och lite jobb därimellan. Nu är det tentaplugg som gäller, ny tenta på torsdag på första metodkursen. Skönt när det är klart!

Ikväll blir det fredagsmiddag bestående av räkor, diverse plockmat och en flaska vin! Det är vi värda efter den här
flytt-veckan!

Tidig morgon...

Publicerad 2009-03-13 08:42:10 i Allmänt,

Är i skolan rekordtidigt igen. Ingen är här förutom några städare och snubben som driver caféet här. Tur att han är morgonpigg i alla fall så jag kunde få köpa kaffe och macka. Blir nog här fram till två sen måste jag hem och packa. Vi har hittills lyckats packa 4 kartonger...kommer bli sent ikväll. Kanske lägger upp en bild senare på kaoset...Nu ska vi börja jobba här!

Ett steg fram och två steg tillbaka...

Publicerad 2009-03-10 19:54:48 i Allmänt,

Idag åkte vi på ett litet bakslag med lägenheten. Inget allvarligt men nog så irriterande. På några ställen hade det bildats luftbubblor under tapeten i sovrummet. Den tapeten som vi så fint spacklade skarvarna på i helgen. Så dessa bubblor fick vi ta hål på, slipa ner och spackla om, vilket gjorde att vi inte kunde måla på första lagret med färg ikväll. Men det kanske var lika bra det, känner mig riktigt trött och sliten idag så det var skönt att vi kom hem lite tidigare. Hann dessutom förbi Moster på vägen hem och hämtade 20 flyttkartonger. Det bör ju räcka...
Nu ska vi snart äta pasta och köttfärssås som Rasmus har lagat! Luktar supergott och jag är vrålhungrig. Sen blir det popcorn och House! :)


Uppdatering lägenheten

Publicerad 2009-03-09 21:52:32 i Allmänt,

Efter en lång fixarhelg så kommer här en liten uppdatering. I fredags kväll målade vi första lagret med färg i hallen. Skönt att den hemska röda försvinner. I lördags blev det uppehåll med fixandet då mamma firade sin 50-årsdag. Öppet hus från klockan 14, mycket kalasande blev det.
I söndags var vi uppe tidigt och målade andra lagret i hallen som nu börjar bli riktigt fin! Sen skar vi bort skarvarna på tapeten i sovrummet och bredspacklade dessa, puh. Sen var det kalasdags igen, med fika hos Rasmus kusiner och sen bowling i Sickla. Nytt koncept men kul var det! Sen stressade jag vidare till match på kvällen, som vi vann stort med 63-30...vi spelade stundtals riktigt bra och skyttet fungerade utmärkt!

Idag var jag i skolan redan vid åtta för ett grupparbete. Så fort jag kom hem tog vi bilen och stack till Kungens kurva för att köpa diskmaskin. Det blev denna fina Bosch, från Siba.
Bild lånad från Siba.

Efter en mycket effektiv shoppingrunda till Kungens kurva vi svängen förbi nya lägenheten och slipade väggen i sovrummet. Slipdammet yrde och Rasmus såg ut som en 70-åring med grått hår. Fick dammsuga (!) hans huvud innan vi åkte hem....lyckades också slita ut kökskåpet där diskmaskinen ska stå.
En härligt effektiv helg och måndag med andra ord!
Imorgon blir det också en tidig morgon med grupparbete i skolan och sen målning i lägenheten på kvällen. Det som återstår att införskaffa till lägenheten är nu bara ett golv till köket. Vi är lite oense hittills men det ska nog lösa sig!
Nu ska jag störta i säng, om jag inte hinner somna medan jag borstar tänderna...
Njut av bilderna nedan, från renoveringen ;)
Sovrumsväggen med spackel!     Hallen som nu äntligen börjar bli vit!   

Mysfrukost framför Vasaloppet!

Publicerad 2009-03-01 09:39:19 i Allmänt,

  

Satte klockan på åtta och lyckades få upp ögonen lagom till starten av Vasaloppet. Tycker det är så otroligt mäktigt att se alla dessa människor, fulla av förväntan som ger sig iväg. Önskar att man själv hade tekniken och konditionen att kunna genomföra ett Vasalopp...men det är nog långt ifrån haha :)

Jag laddar istället för matchen ikväll. Vinner vi så går vi upp och blir trea i serien, så det skulle vara kul.
Borde nog ta en promenad i solskenet också, få lite frisk luft!

Trevlig söndag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela