iamelsewhere

Sängar...

Publicerad 2011-03-29 14:00:00 i Inredning,

Har alltid drömt om att ha en säng med både huvudgavel och fotgavel (fråga mig inte varför, men jag tycker bara att det är fint!). Igår var mamsen och jag en sväng på IKEA och då såg jag dessa två fina sängar...synd bara att allting ska kosta. Längtar tills jag börjar jobba! Bara ca ett år kvar...
HEMNES sängstomme 2595 kr (180x200 cm)


BIRKELAND sängstomme 3695 kr (180x200 cm)

Landskamp ikväll!

Publicerad 2011-03-29 11:26:41 i Allmänt,

Vädret verkar inte riktigt vara på topp men ikväll ska jag och R på landskampen på Råsunda. Hoppas det slutar snöa tills ikväll, annars blir det både kallt och blött...Ska lägga fram både fleecefilt och sittunderlag som R får ta med sig :) Jag har haft en lugn förmiddag med lite hemmafix men ska iväg på föreläsning mellan 14-17. Riktigt dåliga tider har vi fått på föreläsningarna till den här kursen, mest på grund av att skolan byggs om och det är fullbokat i alla lokaler. Det positiva är att vi har den här kursens föreläsningar i Sophiahemmets lokaler (som ligger granne med GIH) och deras föreläsningssalar är mycket fräschare än på GIH! Nu ska jag sätta lite fart här så jag hinner med att äta lunch innan jag går...Heja Sverige ikväll!!!

TGI Friday...

Publicerad 2011-03-25 22:44:11 i Allmänt,

Ja det känns verkligen extra välkommet med helg nu! Kändes inte riktigt som jag fick någon helg förra helgen på grund av massagekursen och tentan, så nu ska jag njuta i fulla drag! :) Börjar med en mysig hemmakväll med mig själv i TV-soffan. Rasmus är på bio med sin brorsa så jag har TV:n för mig själv. Ska äta lite färska jordgubbar nu och sedan ska jag lägga mig och läsa. Det är lyx att läsa "vanliga" böcker och inte kurslitteratur...Imorgon är det kläd- och skoshopping till R som står på schemat, på kvällen blir det tjejmys här hemma hos mig med Danni och Charlotta. Känns som att det kan bli en helt okej lördag...

Massagebänk beställd!

Publicerad 2011-03-24 12:40:53 i Allmänt,

Nu har jag beställt en fin massagebänk som förhoppningsvis levereras imorgon eller i början av nästa vecka! Då ska jag genast sätta igång med mina första behandlingar. Så ställ er i kö ni som är intresserade! Enklast är förstås om ni kommer hem till mig. Bänken är portabel (väger dock 13 kg) så det kanske inte är nåt man släpar på buss/tunnelbana men om ni inte har möjlighet att komma till mig så kan jag packa ihop bänken och komma hem till er :)

Mår lite bättre idag men känner mig fortfarande hängig. Ska nog försöka ta mig ut en sväng och slänga lite återvinning och handla middagsmat, behöver lite frisk luft! Ikväll kollar jag hockey! TV4 Sport sänder AIK-Färjestad!

Lite typiskt...

Publicerad 2011-03-23 20:45:31 i Allmänt,

Efter en mycket stressig vecka verkar det som att min kropp har sagt ifrån... Har haft ont i magen/huvudet och feber hela dan idag :( Tänker stanna hemma imorgon också, tror både min kropp och knopp behöver vila...dessutom är det bara kursintroduktion för en ny kurs så jag borde inte missa alltför mycket. Så förlåt alla mina vänner, tar tillbaka det där med att jag skulle ha ett liv igen efter tisdag kväll...det dröjer ytterligare några dagar innan jag är fit for fight igen :) (Kan förövrigt meddela att jag blev godkänd på massageexaminationen och tentan borde jag få minst G på! Skönt!) Nu ska jag återgå till soffliggandet, det är ungefär vad jag orkar med idag...

Måndag...

Publicerad 2011-03-21 22:41:37 i Allmänt,

Massagepass nr 3 av 4 är nu avslutat. Min kropp är riktigt mörbultad nu men man blir fantastiskt bortskämd med all massage man får ta emot :) Imorse hade vi träning med pensionärerna igen och den här gången körde jag mitt yogainspirerade pass med en blandning av rörlighetsträning/balans/tai chi/yoga samt avslappning. Under avslappningen var det till och med en herre som somnade, det måste ju vara ett bra betyg på mitt sköna pass :P Nu ska jag hoppa i säng och plugga en liten stund. Har nog aldrig känt mig så oförberedd inför en tenta men det är bara att ta tjuren vid hornen...imorgon bitti klockan 08 är det dags! På kvällen är det examination i massagekursen...(jag nämnde väl att jag kommer vara hyfsat nöjd imorgon kväll vid 21:30 då en lååång "helg" är över...) Sov gott! :)

Dödstrött...

Publicerad 2011-03-20 22:23:17 i Allmänt,

Massagepass nr 2 avklarat idag...börjar kännas riktigt bra nu och tekniken kommer mer och mer :) känner mig dock helt mörbultad i kroppen efter allt knådande. Man får ju "ge och ta" lika mycket massage så nu slipper nog Rasmus massera min rygg ett tag framöver :) Direkt efter kursens slut idag så åkte jag iväg på match, om jag kände mig mörbultad innan så är det inget mot nu...är dödstrött och ska hoppa i säng bums! Imorgon är det träning med pensionärerna och sedan massagkurs mellan 17:00-21:30. Däremellan ska jag försöka plugga till tentan som är tis morgon 08:00...men håll ut alla fina vänner (och familj!), efter tisdag kväll då tentan och massagekursen är avklarad, har jag ett liv igen! ;)

Effektiva fredag!

Publicerad 2011-03-18 09:54:46 i Allmänt,

På agendan idag:
  • Påbörja storstädningen hemma...
  • Pilatesboll-pass på SATS Telefonplan 12:00
  • Fortsätta städningen...
  • Plugga till tentan resten av eftermiddagen/kvällen...
Förresten så börjar jag på massagekursen imorgon, blir en fullspäckad helg 09-16 med massage. Efter avslutad kurs behöver jag 20 olika kroppar att öva på :) ställ er i kö! Först till kvarn... (Kan eventuellt hända att jag tar ut en liten symbolisk summa för massagen, nånstans måste man ju börja eller hur?)

Supersmarrigt mellanmål (dessert)

Publicerad 2011-03-14 19:33:30 i Mat & Bak,

Världens enklaste men otroligt goda dessert som jag testade i fredags kväll:
Räckte till mig och R: en burk kesella och frusna hallon+blåbär - mixa med en mixerstav och smaksätt eventuellt med lite vaniljsocker. Dekorera med kiwi eller valfri frukt och servera direkt då det blir som hemmagjord glass! Smaklig måltid!

Retromässan 2011

Publicerad 2011-03-13 14:24:06 i Inredning,

Idag har jag och mamsen varit på Retromässan på Münchenbryggeriet. Jättekul att kika på alla prylar och se vad saker och ting kostar...får väl ändå lov och säga att man har ärvt en del guldkorn :)
Fick också en sån här fin affisch av mamma som jag tänkte rama in och sätta i vår "retrohörna" i vardagsrummet!

Torrschampo

Publicerad 2011-03-10 20:08:24 i Kläder och sånt,

Måste slå ett slag för torrschampo! Det räddar i alla fall mitt hår de dagar som jag inte orkar tvätta håret...som imorse! Spraya i, rufsa om och sätt upp i en hästsvans! Funkar alltid! :) Fattar inte varför jag inte testat torrschampo tidigare...
Just nu har jag torrschampo från Lee Stafford.

Pensionärerna = energi!

Publicerad 2011-03-09 19:08:05 i Träning/Sport,

I förmiddags var det dags för träningstillfälle nr 2 med pensionärerna. Även om det krävs en del planering och fixande inför varje tillfälle av mig och Anna, så går man ändå därifrån med massor av energi! Alla är så härliga och naturlitgvis helt unika på sitt sätt :) är det inte knäont så har dom yrsel, högt blodtryck, dålig hörsel med mera...Mina och Annas kunskaper sätts verkligen på prov då man måste kunna tackla alla sorters problem och kunna bemöta alla på deras nivå. Men oj vad roligt det är! Idag fick de köra stationsträning med fokus på styrka. Vi använde oss av olika redskap som pilatesbollar, medicinbollar, gummiband och hantlar. Uppskattad träningsform som verkligen fungerar bra då alla kan delta på sina villkor, vilket är mycket viktigt!

Nu på eftermiddagen och kvällen har jag roat mig med att sätta ihop en liten föreläsning som jag och Anna ska hålla som ska handla om: fysisk aktivitet och dess positiva effekter på många av våra folksjukdomar,  hur man kan träna hemma utan att köpa dyra redskap samt kost!

Kan ju bjuda på några av bilderna som vi kommer använda oss av på föreläsningen:

Matcirkeln


Tallriksmodellen


              


Energiintag                                  VS                         Energiutgift

Förresten, musiken jag hade fixat fick väl godkänt...(puh!)

Lycka!

Publicerad 2011-03-07 20:42:32 i Inredning,

Gissa vad som hänger i taket i vårt vardagsrum?



Jag fick äntligen napp på Blocket efter envist letande! Nu ska vi bara köpa en "arm" så att den kan hängas över soffbordet och inte mitt i rummet...
De nya orange soffkuddarna skymtar i soffan också. Nu fattas bara en snygg tapet på väggen bakom soffan :D Jag blir liksom aldrig nöjd :P Inredningen är ett ständigt pågående projekt hemma hos oss, i alla fall om man frågar mig...
Nu ska jag ta en dusch och sedan en kopp te i soffan. Om ca två timmar kommer R hem! Mys ♥

Pensionärers musiksmak...

Publicerad 2011-03-06 22:05:52 i Allmänt,

Idag har jag brottats med att sätta ihop en skiva med rolig och medryckande musik som ska passa pensionärer mellan 64-81 år...håller tummarna för att de uppskattar skivan eftersom det är den de ska få svettas till imorgon då vi kör igång med första träningspasset! Det blev en salig blandning med bl.a. ABBA, The Beatles, The Beach boys, Queen, Dolly Parton, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry m.fl. Försökte att välja musik som de förmodligen dansade till och lyssnade på när de var unga :)
Nu är det dags att packa ihop alla prylar och planera klart. Bussen mot gymmet går 07:30 imorgon...dags för sängen alltså!
Längtar till imorgon kväll då R kommer hem igen. Det blir mys ♥

Sov gott!


Återstår att se om någon av "mina" pensionärer blir såhär viga efter träningsperioden :P

Tvättstugan

Publicerad 2011-03-06 10:00:00 i Inredning,

Kom på att jag har bokat tvättstugan idag...blev plötsligt väldigt sugen på att klämma in en tvättmaskin i badrummet! Vi har ju plats nu när badkaret är borta. Kanske en sån här fin svart?


Bild lånad från tretti.se
FROST torkställning 149:- på IKEA


Den enda nackdelen som jag kan se är att man i princip jämt skulle ha tvätt hängandes på tork i lägenheten...det är jag lite emot!

Myshelg!

Publicerad 2011-03-05 19:37:47 i Allmänt,

Igår eftermiddag mötte jag upp Danni i Liljeholmen för lite bebis- och matshopping. Ja vi skulle inte shoppa en bebis utan kläder till en liten sötnos! Idag var vi nämligen på fika hos en gammal klasskompis som fått barn. Världens sötaste lilla kille som precis fyllt 2 månader ♥ jag fick hålla och mysa med honom en lång stund eftersom han somnade i mitt knä...då dog jag lite. Gud vad söt! Har helt enkelt tankat energi både igår kväll (myskväll med Danni framför TV:n) och idag med bebis.

Rasmus åkte till Oslo i torsdags morse för att kolla skid-VM och hälsa på släkten. Hade gärna velat följa med men kände att det var så mycket annat att hinna med den här helgen plus att vi ju var i fjällen för inte så länge sedan...

Tog en sväng på stan i eftermiddag efter fikan också och köpte de orange kuddarna till soffan från H&M Home som jag visade för ett tag sedan och hittade dessutom en ny vit lampskärm till lampan i fönstret i sovrummet. (Kommer bilder imorgon!) Var egentligen på jakt efter nya vita gardiner till sovrummet men hittade inga som jag tyckte om. Eller snarare dom gardiner jag hittade som jag tyckte om var för dyra...tror det får bli en sväng till IKEA snart!

Resten av kvällen nu blir det bara mys i soffan och imorgon ska jag planera lite inför första träningstillfället med pensionärerna samt bränna en skiva med 40/50/60/70-tals musik som pensionärerna ska få svettas till :) Blir nog en del lyssnande på Spotify ikväll för att hitta passande låtar...
Blir troligtvis bjuden på middag hemma hos mina föräldrar imorgon också. Ska bli mysigt och dessutom skönt att slippa laga mat till sig själv, det är så tråkigt!

Trevlig lördagskväll! ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela