iamelsewhere

Amigurumi

Publicerad 2010-09-30 21:33:59 i Allmänt,

Hurra! Jag har hittat ännu en undanflykt från att plugga... nämligen att virka små amigurumis!

Har som första projekt gett mig på att virka en skogsmus. Kroppen, svansen, nosen och ett öra är klart. Sedan tog min energi slut :) Får fortsätta imorgon. Det var riktigt längesen jag virkade så det var tur att mamsen kunde hjälpa mig att komma igång!

Hade tänkt att läsa kurslitteratur ikväll men det fick bli virkning istället...så kan det gå.

Fick förövrigt ett par jättefina handskar av världens bästa mamma idag. Så att jag slipper frysa på morgonen...det är inte många grader nu när man går hemifrån...hösten är verkligen här!

Dessa är i färgen gammelrosa men jag fick ett par grå! 199 :- på Lindex.

Nu ska jag göra en kopp te och vänta på att Rasmus kommer hem. Han jobbar på Teknikmagasinets huvudkontor ikväll och skriver texter till nya katalogen... min lilla kontorsråtta :)

Imorgon är det dags för fri träning...

Publicerad 2010-09-28 20:43:06 i Allmänt,

På GIH finns något som kallas Fri träning, vilket innebär att vem som helst är välkommen att komma till skolan och träna under ledning av oss studenter. Eftersom det är onsdagar på dagtid är det mest pensionärer som har möjlighet att komma. Fri träning är ett bra initiativ som betyder att vi får en chans att träna på "riktiga" människor! För er som är intresserade finns mer att läsa här på vår hemsida.
Vi elever får chansen att vara med och leda den Fria träningen vid två tillfällen och imorgon är mitt andra och sista tillfälle. Förra gången så fick jag träffa några härliga damer och hjälpa dem med lite olika styrketräningsövningar. Jag gav till och med den ena en hemläxa, att göra några av övningarna 3 gånger hemma tills vi ses imorgon. Hon hade problem med en axel och behövde träna upp styrkan i den. Hittade dessa styrketräningsövningar som Aftonbladets Petra har satt ihop. Bra övningar för alla som vill träna upp styrkan i axelpartiet!

Nu ska jag renbädda sängen, ta en dusch och sen slänga mig i soffan för att kolla säsongspremiären av House.

Nya landet!

Publicerad 2010-09-27 12:06:10 i Inredning,

I lördags var vi på vårt nya lantställe. För två helger flyttade vi alla grejer från gamla till nya landet. Den här helgen var det dags att packa upp alla kartonger och säckar samt ställa möbler och prylar på sin rätta plats (och i rätt rum!). Jag hann med mycket i mitt och Rasmus rum. Tänkte visa lite före- och efterbilder...

FÖRE:






Världens häftigaste rullgardiner satt kvar i vårt rum! Riktigt retro!

EFTER:













Emma godkände bäddningen :)

Är mycket nöjd med vårt mysiga rum men det finns fortfarande en hel del småfix att ta tag i. Ska bland annat göra en likadan sänggavel som vi har hemma.

H&M Home

Publicerad 2010-09-18 12:48:11 i Inredning,

Jag vill ha ett nytt duschdraperi och en fräsch badrumsmatta! Måste verkligen försöka få ordning på vårt badrum med allt för lite förvaring...är så trött på att ha hälften av grejerna i klädkammaren för att jag inte får plats i badrummet. Nästa vecka ska jag låna bilen och åka till IKEA samt något byggvaruhus. Behöver få upp en hylla med lite extraförvaring och kanske ett till badrumsskåp...

Har i alla fall bestämt mig för att det ska vara vitt vitt vitt i badrummet! Efter ett halvår med rosa och grönt känns det nu kul att byta "tema" i badrummet. H&M Home har som vanligt en massa fint. Funderar på något av dessa draperier:

Duschdraperi signerat Lovisa Burfitt.


Vitt duschdraperi med volang!


En ny fräsch vit badrumsmatta kan också behövas...

Nu ska jag ut och handla lite inför kräftskivan ikväll och sen fixa lite med diverse presenter :)

Trevlig lördag allihop!

Leopard och kräftor!

Publicerad 2010-09-17 21:42:52 i Allmänt,


Den här snygga sjalen köpte jag igår på H&M för 79:50 kr. Har visserligen sett den på många men jag har fallit pladask för leopardmönstrat den här hösten...

Tanken var också att jag skulle visa lite bilder från volleybolltävlingen idag men jag glömde bort att fota :P Vi var i alla fall väldigt snygga! Temat var ju Valet 2010 och vi var alla utklädda till Fredrik Reinfeldt i min klass. Eftersom vi har ganska ont om killar i klassen så fick en av dem ställa upp på att klä ut sig till Mona Sahlin. Efter alla våra ansträngningar så vann vi tyvärr inte pris för bästa utklädnad. Inte heller gick vi vidare från gruppspelet då vi förlorade första matchen med 1 poäng och andra matchen med 2 poäng :( Men vi spelade bra i alla fall!

Imorgon är det dags för säsongen första basketmatch. Det ska bli skoj!
På kvällen är det kräftskiva på Muskö. Har en känsla av att det kommer bli en toppenlördag :)

Nu ska jag ta en dusch och kolla på andra avsnittet av Lite sällskap på Kanal5 play. En lugn fredagskväll det behöver jag efter den här veckan...

Nytt te

Publicerad 2010-09-16 18:47:40 i Mat & Bak,

Nu har jag precis testat ett nytt te som jag köpte igår.
Var jättegott och smakade nästan lite pepparkaka :)
Hade tenta imorse och jag tror det gick bra. Tror att jag har klarat godkänt i alla fall, det kändes så efter tentagenomgången. Skönt att ha det gjort! Nu är det bara att hugga tag i två paruppgifter som ska lämnas in och redovisas på tisdag. Ingen rast ingen ro... dock tog jag eftermiddagen ledig idag. Det behövdes!
Nu laddar jag för basket ikväll. Verkar bli ganska många som kommer så det kan bli en bra träning!

Imorgon är det dags för Barometertävling. Ska försöka ta lite bilder så ni får se vårt schyssta utklädningstema :) Tror det kan bli grymt!

Tentaplugg=bloggsvacka

Publicerad 2010-09-14 23:01:58 i Allmänt,

På torsdag har vi första tentan för terminen därav min bloggsvacka...
Jag kan i alla fall berätta att vi hade det supermysigt på Södertuna slott. Kan varmt rekommendera en övernattning där! Väldigt god mat, goda viner, bra service och mysiga omgivningar.
Ikväll var jag på yoga, det behövdes mitt i alla tentastress. Så skönt att kunna släppa allt några timmar och bara fokusera på sig själv och sin kropp!
I helgen händer det massa skoj något att se fram emot när man sitter med näsan i alla böcker...
På fredag är det dags för första Barometertävlingen i skolan och den här gången är det volleyboll som gäller. Barometertävlingarna innebär att alla klasserna på skolan tävlar mot varandra. Tävlingarna har också ett tema där man kan vinna pris för bästa utklädnad. Något som min klass vann tre gånger förra terminen! :) Den här gången är temat Valet 2010...
På lördag har jag säsongens första basketmatch. Det ska bli kul! Direkt efter den åker vi ut till Paulines landställe på Muskö för födelsedagsfirande och kräftskiva :) Mysigt! Hoppas bara att det blir okej väder...hösten verkar ju redan ha kommit tyvärr.
Nu är det dags att hoppa i säng så jag är pigg och fräsch till tentafrågestunden imorgon bitti...
Sov gott!

5 år imorgon ♥

Publicerad 2010-09-08 21:23:14 i Resa,

Klockan 14:00 checkar vi in här för en mysig övernattning!
Kan inte fatta att vi varit tillsammans i 5 år. Hoppas det blir många år till! ♥

ChillNorway!

Publicerad 2010-09-06 21:24:19 i Kläder och sånt,

Jag måste slå ett slag för mitt andra hemland Norge :) Dessa fina tunikor kommer från ChillNorway. Höstmys i dessa skulle inte jag tacka nej till...
Har googlat runt lite och kommit fram till att ChillNorway finns i butiken Fröken P i Enskede och Aubergine i Sickla köpkvarter. Måste nog dit och spana :) Synd bara att det är så himla dyrt...kanske något att önska sig i födelsedagspresent?

TV för hela slanten!

Publicerad 2010-09-06 16:33:31 i Allmänt,

Ikväll har Rasmus innebandyträning vilket betyder att jag har tv:n för mig själv :) Ikväll ska jag kolla på premiären av Biggest Loser Sverige vilket passar bra eftersom vi har en föreläsning imorgon som handlar om övervikt, en av våra folksjukdomar... Senare är det också dags för Filip och Fredriks nya program Lite sällskap. Hoppas att de är lika roliga som vanligt!

Världens bästa hund!

Publicerad 2010-09-01 18:58:13 i Allmänt,

Idag fick jag veta att knölen som Emma har haft på tassen "bara" är en inflammerad hårsäck och inte cancer som veterinären först trodde att det kunde vara...puh! Så nu kanske världens piggaste tolvåring är med oss ett par år till! ♥
Bild från i somras. Brottas med husse (och pinne!) är världens bästa lek!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela