iamelsewhere

Status oförändrad

Publicerad 2009-09-30 20:16:31 i Allmänt,

Förkylningen håller tyvärr i sig men jag knaprade några alvedon i morse för att orka gå till skolan. Först hade vi anatomi-lab om bålens skelettdelar, leder och muskler sen var det dags för dans-examinationen. Eftersom Isabelle och jag var först ut av alla så hann jag faktiskt inte bli så nervös vilket var skönt. Dansen gick jättebra och vi fick mycket bra feedback :) Väldigt skönt att just det momentet är över nu. Återstår bara att skriva klart processdagboken och lämna in den. Imorgon har vi 4 timmars anatomiföreläsning bara att samla lite nya krafter nu så man orkar...
Laddar med lite satsumas och te i soffan, framför Idol. Sen blir det tidigt i säng!

Saknade Oslo idag så jag avslutar med en vår-bild från Frognerveien, känns som hemma :)

Förkyld...

Publicerad 2009-09-29 20:06:41 i Allmänt,

Nu har det hals-onda övergått till en riktigt härlig förkylning...fan jag har egentligen inte tid att vara sjuk. Men fick i alla fall vara hemma idag och försöka kurera mig snabbt. Imorgon är det nämligen examination på vår dans så då gäller det att vara pigg! Nu ska jag ta en varm dusch sedan intar jag soff-läge. Ikväll är det äntligen dags för House igen :) då sitter jag bänkad!

Världens bästa hund...

Publicerad 2009-09-23 16:36:44 i Allmänt,

...ligger bredvid mig i soffan. Så mysigt att ha henne hemma hos oss. Tror att det var därför jag kände mig lite låg och trött igår. Hade helt enkelt hund-abstinens :) Var i skolan på förmiddagen sen en snabbis på stan för att inhandla lite födelsedagspresenter och sedan hämtade jag upp hunden. Nu ligger vi i soffan och surfar runt lite och myser. Väntar på att Rasmus kommer hem med ingredienser till dagens middag - thaigryta med grön curry!

Raka vägen till sängen utan att passera "gå"...

Publicerad 2009-09-22 22:39:49 i Allmänt,

för att tala i lite Monopol-termer så är jag trött idag. Hade tänkt att jag skulle försöka hålla mig vaken ca en timme till då Rasmus kommer hem från träningen, men jag vet inte om jag orkar...mina ögonlock är tunga.
Har haft en ganska meningslös dag i skolan då jag satt bredvid och tittade på. Dock verkar nya delmomentet med gång, löpning och joggning vara intressant. Fortsättning följer imorgon då vi har lektion med löpteknik på schemat. Börjar inte förrän tio så jag ser fram emot en liten mini-sovmorgon.
Var en sväng på stan efter skolan idag och köpte nya svarta tights och ett par träningsbyxor till. Det går åt mycket sånt nu...Tänkte att jag skulle titta lite på några stövlar till hösten/vintern också men jag hade helt enkelt ingen inspiration idag. Vissa dagar är bara såna...nya friska tag imorgon!


Försöker pigga upp mig själv med en bild från Norge i maj.
En sån här bild kan man titta på länge!


Sov gott!

Tillbaka i civilisationen...

Publicerad 2009-09-21 11:26:15 i Allmänt,

Efter en mycket hektiskt föregående vecka tar jag nu nya tag.
Hade tema friluftsliv hela förra veckan vilket innebar två dagars uppladdning med bland annat orientering i Lill-Janskogen och kanotpaddling i Brunnsviken. Sedan bar det av till Åkersberga-skogarna ons-fre för tre intensiva dagar med riktigt friluftsliv och övernattning under vindskydd i skogen. Hade verkligen jätteroligt och det var en mycket lärorik tur, dock otroligt kalla nätter. Kan säga att det var en mycket speciell känsla att sova under endast en presenning då termometern visade ca 3 plusgrader...brr. Konstigt att ta på sig mössa, vantar och halsduk när man ska gå och lägga sig :)
Jag kom hem i fredags kväll helt utmattad men då hade världens bästa sambo fixat god fredagsmiddag!
Lördagen var jag på närakuten vid Gullmarsplan då världens största bula/böld (tänk pingisboll) uppstod på fredagskvällen i min armhåla...min första tanke var att jag hade blivit biten av något i skogen men det visade sig vara en inflammerad och infekterad hårsäck som hade blivit gigantisk under min skogsvistelse...förmodligen på grund av att tvättmöjligheterna inte var de bästa och att man svettades mycket under alla strapatser. Så jag fick penicillinkur i 10 dagar och åkte raka vägen hem till soffan. Tyvärr missade jag insparken under lördagen men jag tror inte att jag hade kunnat bidra med något i tävlingarna och dessutom är penicillin + alkohol ingen höjdare tillsammans.
Igår gjorde jag inte många knop. Vi var hemma på söndagsmiddag och slappade hos mina föräldrar. Fick med oss en bärkasse med höstkantareller samt lite andra sorter som nu ska rensas och stekas. Gott! 
Är hemma från skolan idag och vilar min arm. Kände inte att jag ville utsätta armen för två danslektioner och dessutom ska man väl ta det lugnt med fysiska aktiviteter när man äter penicillin...
Riktigt "sitta-inne-och-mysa-väder" är det, så det blir nog just det. Har i alla fall gjort lite nytta och börjat skriva på en reflektionsuppgift efter friluftslivet, får se om jag orkar göra klart den idag.

Ny vecka - nya tag!

Sportsöndag

Publicerad 2009-09-13 13:33:06 i Allmänt,

Idag blir det sport för hela slanten...eller nästan i alla fall. Har börjat lugnt här hemma med mysig helgfrukost framför nyhetsmorgon och sedan har jag pluggat två timmar. Har dugga imorgon inför vår friluftslivsvecka.
Rasmus har städat badrummet så nu skiner det där inne! Yippie!

I eftermiddag har Rasmus innebandymatch och sen åker vi direkt till min match. Härligt att matchsäsongen äntligen är igång! :) Då har man liksom alltid något att göra varje helg :)
Det blir också matchpremiär för mina nya skor! Hade dem på träningen i torsdags och inte ett skavsår i sikte...perfekt!
(Lånad bild från stadium.se)

Nu ska jag läsa igenom friluftshäftet en gång till, sen blir det sen lunch!
Trevlig söndag!

Rörelse och dans!

Publicerad 2009-09-07 21:13:33 i Allmänt,

Idag hade vi första lektionen i rörelse och dans. Mest prat och intro men vi "dansade" sista halvtimmen. Var faktiskt inte så farligt som jag hade tänkt mig, mkt skratt blev det! Examinationen för det här momentet är att sätta ihop en dans i en grupp på 2-3 personer och sen visa upp den för resten av klassen...fortsättning följer.
Redan imorgon ska vi ha danslektion nummer två.
Verkligen många olika moment nu i början men det mesta är ju roligt!

Nu ska jag slappa lite i soffan innan det är sängdags. Börjar åtta imorgon bitti...det kommer nog aldrig bli min grej att gå upp tidigt.

Avslutar med en fin bild från i somras, börjar få abstinens nu. Måste låna hem henne till oss snart! Världens bästa hund :)

Helgen har gått alldeles för fort!

Publicerad 2009-09-06 21:47:26 i Allmänt,

Vart tog den här helgen vägen egentligen? Den har gått alldeles för fort.
Vi hade en mysig shoppingdag i Sickla igår. Köpte nya fina basketskor, träningsstrumpor, vanliga strumpor, träningslinne, t-shirt och joggingbyxor. Rasmus köpte ett par jeans, så det var en framgångsrik shoppingrunda. Efter det var det födelsedagsmiddag och fika hos Rasmus moster, sen åkte jag hem och kollade fotboll och slappade i soffan medan Rasmus åkte på inflyttningsfest.

Idag sov vi ut och åt sen söndags-mys-frukost med scones. Annars har vi verkligen inte gjort mycket annat än att tvätta i tvättstugan och jag har jobbat lite med ett grupparbete. Var nere i Årstaviken på eftermiddagen och fotade när vi utförde olika övningar för rump-muskeln, gluteus maximus på latin (måste ju få skryta lite nu när vi lär oss alla muskler, skelettdelar, ledband, brosk m.m. på latin...)

Måste bara visa min fina bricka som jag fick av mamma när vi var på Svenskt Tenn förra helgen. Älskar verkligen Josef Franks tyger, och speciellt det här: "Manhattan"



Brickan passar fint bakom vår espressomaskin :)

Nu ska jag göra klart vårt grupparbete, sen blir det raka vägen till sängen. Imorgon är det en ny vecka med nya utmaningar! Vi ska nämligen ha vår första danslektion i skolan...wish me luck!

Shopping i Sickla!

Publicerad 2009-09-05 11:10:48 i Allmänt,

Äntligen helg. Är riktigt trött efter den här andra veckan i skolan. Mycket simning, styrketräning, cirkelträning, anatomi och fysiologi har det varit. Allt är väldigt kul men man blir trött både i huvudet och inte minst kroppen :)

Idag fick jag äntligen sova ut lite. Många tidiga dagar den här veckan och jag har aldrig varit en morgonpigg person...
Rasmus är just nu ute och joggar medans jag myser i soffan, tycker jag förtjänar det faktiskt! :) Senare tänkte vi åka till Sickla och kolla på lite grejer, bl.a. nya basketskor, jeans, träningskläder, strumpor m.m.
På eftermiddagen blir det födelsedagsmiddag och fika hos Rasmus moster, sen måste vi naturligtvis hem och kolla fotboll!
Om jag orkar följer jag med på inflyttningsfest sen hos Rasmus klasskompis. Full rulle idag med andra ord, men det är härligt med helg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela