iamelsewhere

Hurtig lördagsmorgon!

Publicerad 2009-10-31 10:03:15 i Allmänt,

Ska snart ge mig iväg till Sats Liljeholmen för att gå på Body pump. Bävar lite nu men jag vet att det blir skönt när jag väl kommer dit! Resten av dagen blir det nog lite städning och mys i soffan. Kanske en promenad om solen vill visa sig igen?

Idag är jag hemmafru

Publicerad 2009-10-27 11:55:25 i Allmänt,

Helt ledig från skolan (med undantag för att jag måste åka dit och lämna in mina tillgodoräkningsblanketter) så idag satsar jag på att vara hemmafru. Inte så glamoröst som det låter dock, ska snart ge mig i kast med att sortera typ två veckors tvätt och släpa mig till tvättstugan. Om min energi räcker så tänkte jag baka något matbröd också. Men vi får se hur det blir med den saken...
Återkommer senare!

Muffinsdags!

Publicerad 2009-10-26 13:21:28 i Allmänt,

Har varit i skolan på förmiddagen och lyssnat på introduktion till nya kursen, som innebär att vi ska skriva A-uppsats. Det kändes ju verkligen som en upprepning med tanke på att jag redan har skrivit en B-uppsats på JMK, Stockholms universitet. Jag pratade lite med läraren och vår studierektor efter lektionen och de föreslog att jag skulle fylla i en tillgodoräkningsblankett så att jag kanske slipper läsa metodkurserna och allt det här igen...skulle ju vara fantastiskt skönt om det gick att ordna!
Så nu vet jag vad jag ska pyssla med i eftermiddag, jag som var rädd för att jag skulle få en helt sysslolös och ledig eftermiddag :)

Eftersom vi får trevligt fika-besök från Falkenberg ikväll så tänkte jag baka lite muffins, har ni tur kanske ni får se en bild på hur fina de blev (förhoppningsvis!).

På återseende!

Usch!

Publicerad 2009-10-21 19:24:41 i Allmänt,

Jag orkar inte mer nu...idag har jag verkligen insett vad som menas med teflonhjärna. Så fort jag försöker peta in något nytt i min redan överfulla hjärna så åker liksom något annat viktigt ut...och ingenting fastnar! Finns det bara plats för en viss mängd information?
Jag försökte övervinna detta idag genom att lyssna på klassisk musik, världens bästa att plugga till - tantigt jag vet, men det funkar! Jag klarar liksom inte av att lyssna på musik med sång...då börjar jag bara sjunga med i texten och glömmer plugga. Därav klassisk musik.
Medan jag lyssnade på denna ljuva musik så tejpade jag ihop cirkus 17 A4-ark och lade mig sedan på dessa för att rita mina konturer. Nu har jag alltså mig själv fast på papper, känns faktiskt bra! Sedan har jag pysslat med att måla dit diverse ben, muskler, senor och annat. (Tur att jag har sparat min färgpennor från mellanstadiet!). Utöver detta har jag också producerat ytterligare 20 st "programledarkort", som jag kallar det, där man liksom kan förhöra sig själv på t.ex. musklerna i bålen. Mycket bra faktiskt och väldigt mycket smidigare att ha med sig ett gäng kort och hala upp på bussen istället för tre pärmar och fjorton böcker...

Nu ska min kära sambo och jag ta en kvällspromenad. Tänkte att det kan vara smart att andas lite frisk luft idag efter allt klippande och klistrande!

God kväll!

Ännu en pluggdag är över...

Publicerad 2009-10-20 22:03:49 i Allmänt,

Har suttit på Årsta bibliotek hela dagen idag också. Anna och jag gick igenom ytterligare några delar så imorgon och torsdag blir det bara repetition, repetition, repetition... måste ju få det att fastna! Får se om jag pallrar mig iväg några timmar till bibblan imorgon också. Faktiskt skönt att sitta där och man får verkligen nånting gjort, istället för att att börja städa hemma eller nåt annat dumt.

Tvingade också iväg mig själv på lite träning ikväll. Kände att jag behövde stimulera kroppen också och inte bara hjärnan. Körde spinning och core sen stannade jag kvar och körde lite extra armar och rygg. Riktigt skönt!
Har precis druckit en smoothie så nu ska jag hoppa in i duschen, sen lovade jag Rasmus att jag skulle göra te och scones till oss när han kommer hem från träningen, så bäst att sätta fart!

Sov gott!

Såhär fin blev kökslampan!

Publicerad 2009-10-18 21:04:45 i Allmänt,





Det var däremot svårare att fota lampan som vi köpte till sovrummet. Men det blev också mycket fint!


Nu ska jag slänga ihop en fruktsallad och sätta mig i soffan. Har pluggat lite neuroanatomi men jag ska ge mig för idag. Imorgon blir det nya tag med en förhoppningsvis pigg hjärna.

Supermysig lördag!

Publicerad 2009-10-18 00:47:12 i Allmänt,

Idag har jag verkligen haft det jättemysigt med mamma i Sickla. Vi fick varsitt presentkort på ansiktsbehandling (Salong Unni, Sickla) i julklapp som vi inte har utnyttjat förrän nu! Mamma bokade så att vi kunde gå samtidigt så vi träffades först för att shoppa lite och äta lunch innan det var dags för behandling. Jätteskönt och så avslappnande. Passade perfekt för att bryta min tentastress!
Jag blev rekommenderad att köpa något dyrt serum från MD Formulations som jag naturligtvis köpte så det ska bli spännande att utvärdera det om några veckor!

Dessutom köpte jag den fina röda kökslampan från Markslöjd och en vit stor skärm i Organza till sovrummet. Imorgon ska Rasmus sätta upp allt och jag längtar redan :) Äntligen några lampor på plats!

Nu är det dags för sängen efter en mysig tjejkväll med Danni och Charlotta, lika trevligt som vanligt :) Tack tjejer!

Sov gott!

Torsdag

Publicerad 2009-10-15 18:38:26 i Allmänt,

Hade en anatomiföreläsning imorse som egentligen skulle ha varit förra veckan men som blev inställd då läraren var sjuk...Kändes sådär att få ännu mer ny information att plugga in då tentan är på fredag nästa vecka. Just nu känns det ganska hopplöst men jag hoppas att jag hinner gå igenom resten av musklerna imorgon så att jag kan fokusera på andra saker nästa vecka och bara repetera.

Ikväll är det träning så jag hoppas att jag kan få lite ny energi av det! Har känt mig så himla trött det här veckan men det beror väl på mörkret och kylan. Idag fick man ju i alla fall se solen!

Avslutar med att tipsa om ett roligt klipp med parodier av de Svenska Hollywoodfruarna. Kolla in klippet här.

Imorgon tillbringar jag dagen på Årsta bibliotek med näsan i anatomiböckerna sen ska jag på middag och fredagsmys hos Pauo :) Längtar!

Seg dag och nu ska jag iväg och jobba

Publicerad 2009-10-14 15:47:02 i Allmänt,

Hade mini-tenta i aulan imorse klockan åtta. Tungt att gå upp, riktigt kallt och nästan mörkt ute när jag gick...jobbigt. Slutade i alla fall vid nio så då var det bara att vända hem igen. Har försökt att plugga på dagen med lite avbrott för tvättstugan och lunch. Tog nyss en powernap och ska nu göra mig iordning för att åka till jobbet. Ska jobba på ett event som vi har ikväll med en massa inbjudna gäster och några kändisar som jag inte kan avlslöja här :)
Det blir säkert roligt när jag väl är där men just nu känner jag mig bara trött och seg och vill helst lägga mig i soffan.
Nej om man skulle ta sig i kragen...på med finkläderna!

Har förälskat mig i en taklampa

Publicerad 2009-10-11 11:33:13 i Allmänt,

Fick syn på denna fina taklampa när jag var en snabbis på Åhléns city nu i veckan. Tror att den skulle passa utmärkt ovanför vårt köksbord. Vi behöver lite färg som piggar upp i köket!

Lampan heter B-light 31cm och kommer från Markslöjd. Har lånat bilden därifrån.


Annars röjer jag just nu i sovrummet. Vi har haft två flyttkartonger kvar i sovrummet med lite tavlor, böcker och annat krafs men nu jäklar ska dom ner i källaren! Ska vika in lite tvätt och sen dammsuga. Efter det ska jag försöka hitta lite motivation för att plugga! Ikväll är det födelsedagsmiddag för Rasmus mamma, trevligt och skönt att slippa laga mat!

Glömde nämna en sak om helgen...

Publicerad 2009-10-07 23:24:11 i Allmänt,

Jo helgen som vi tillbringade i Tidaholm var väldigt bra förutom på lördagen när vi skulle åka fram på stan och fika (och ja man säger åka "fram" på stan!).
Det var liksom lättare sagt än gjort.
På landet stänger, de två caféer/konditorier som finns, klockan halv ett. 12:30 ?! Vad är det för tid att stänga? Då har man ju faktiskt precis gått upp. Jag trodde åtminstone att man kunde roa sig med att fika på helgerna, för vad gör man annars?

Tillslut fick vi i alla fall i oss lite lunch på en Thairestaurang. Förövrigt förstår jag inte riktigt hur sådana ställen alltid lyckas med en fantastisk ful inredning. Är alla som äger en pizzeria eller thairestaurang färgblinda och saknar känsla för vad man kan matcha med vad?!

Nya sneakers och mysig fika!

Publicerad 2009-10-07 21:31:26 i Allmänt,

Har haft en bloggsvacka ett tag...eller snarare bara sjukt mycket att göra. Är verkligen inne i ekorrhjulet nu. Upp tidigt (alldeles för tidigt för mig...) skolan hela dan, hem, middag, plugga, duscha, sova...så rullar det liksom på. Fattar inte var dagarna tar vägen. Hinner knappt göra nånting.

Den här veckan har dock gått i fikandets tecken. Hann med en fika med min bästaste kusin Aline i måndags, det var jätteroligt att hinna träffas! Igår blev det middag med Pauline ute på stan och idag var jag i Gamla stan och fikade med Danni och Emma från min gymnasieklass. Jättekul att träffa henne igen och den här gången måste vi verkligen försöka hålla kontakten. Som de väldigt vuxna människor vi numera är så tog vi alla fram våra kalendrar och lyckades boka in en middag sista helgen i november, ser fram emot det!

Köpte förresten ett par snygga sneakers idag. De hade kostat 799:- men när jag satt och prova skorna så kom en expedit fram till mig och frågade om jag visste att stadium skulle börja rea en massa skor imorgon och bland annat de jag tänkte köpa. Hon var så schysst så jag fick köpa de till rea-priset redan idag, så då kostade de bara 499:- vilket liksom inte gjorde skorna fulare direkt...
Då har jag dessutom råd att köpa ett par stövlar också! Och kanske en ny kappa.

Fredag!

Publicerad 2009-10-02 11:29:47 i Allmänt,

Idag vid lunch tar vi bilen och drar till Tidaholm där Rasmus har lantställe. Ska bli jättemysigt att komma bort lite och byta miljö. Ska dock ta med mig skolböckerna och försöka plugga, har en inlämningsuppgift som ska vara klar på söndag kväll...
Igår gjorde jag inte många knop. Vaknade och var helt igentäppt och världens huvudvärk så jag stannade hemma. Låg i soffan fram till typ klockan två och kollade på film. Såg Marie-Antoinette, den var faktiskt ganska bra och precis så ansträngande som jag orkade med :)

Nej nu ska jag avsluta här på jobbet sen ska jag hämta bilen.

Trevlig helg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela