iamelsewhere

535 kcal

Publicerad 2010-11-25 20:34:46 i Träning/Sport,

Var på spinning 45 på Sats idag...basketträningen blev inställd så jag fick helt enkelt hitta på något annat istället...
45 minuters plågsam men rolig träning, jag brände 535 kcal och hade en genomsnittspuls på 158. Till min hjälp för att räkna ut och hålla reda på mina träningsdata så har jag en sån här fin klocka:

En Polarklocka!

Nu ska jag mumsa pepparkakor och mandariner, det är jag värd!

Fransk afton!

Publicerad 2010-11-23 20:12:35 i Resa,

I fredags kväll hade vi fransk afton hemma hos oss. Vi körde lite knytis med våra föräldrar och Rasmus syskon för att kolla på semesterbilder och filmer ifrån semestern i Frankrike. Kvällen till ära hade jag dekorerat vårt hem i de franska färgerna Bleu, Blanc och Rouge :)

Vimplarna, ballongerna och serpentinerna köpte jag på Party store, Sveavägen.






Mina föräldrar hade med sig ett vin som hette nästan som jag :)


Emeli hade bakat jättegoda pepparkaksmuffins med lingonfrosting :) som kvällen till ära blev dekorerade med franska flaggor!

En väldigt lyckad och mysig kväll. Längtar redan till nästa sommar...

Snart är det dags!

Publicerad 2010-11-22 19:10:48 i Allmänt,

Ja snart är det dags för premiär av årets första glögg! För mig blir det nog på lördag då vi ska hem till Malin och Eddie och baka pepparkakshus och julpyssla :) Mys!
Årets glögg från Blossa är kryddad med saffran; därav den exklusiva flaskan i guld :)

Hoppas att jag kan lägga vantarna på nån flaska i alla fall...

Lite motsägelsefullt så tänkte jag också i samma inlägg som är alkoholrelaterat tala om att jag körde ett riktigt härligt och bra träningspass på Sats idag. Spinning och core blev det och det var skönt att starta veckan med tuff träning! Imorgon förmiddag ska jag drilla min klass i basket :) ska försöka lära dem allt jag kan inför Barometertävlingen på fredag då vi förhoppningsvis kan slå de andra klasserna...

Nu är det basket på TV10..dags att bänka sig i soffan!

Angående min tandstatus...

Publicerad 2010-11-15 19:22:57 i Allmänt,

Om nu någon mot all förmodan skulle vara intresserad av min tandstatus så kan jag berätta att jag tog bort en visdomstand till i torsdags :( Ringde akut till min tandläkare på morgonen och han kunde pressa in mig i slutet av dan. Jag kände mig ungefär som en hamster (då tänker jag framförallt på kinderna... :P). Förhoppningsvis slipper jag att ta ut de två visdomständerna i nederkäken då det är ett större ingrepp än att ta ut dem i överkäken. Vågar inte ens tänka på hur många tusenlappar jag har lagt ut på tandvård det här året :( Hoppas nu att jag slipper mer problem!




Problemlösning!

Publicerad 2010-11-15 18:59:15 i Plugg,


Den här bilden är i från barnboken om Nasse av Sven Nordqvist. Nasse hittar en stol och eftersom han aldrig har sett en stol förut vet han inte riktigt hur man ska använda den på bästa sätt...

Jag vill på detta sätt tala om att vi har haft en mycket rolig dag i form av en massa problemlösning :)
Förra veckan gick vi en ledarskapsutbildning vilket också omfattade en hel del grupprocesser och gruppdynamik. Veckan var otroligt givande och jag känner att jag verkligen har utvecklats som person och blivit medveten om en massa sidor hos mig själv (både bra och dåliga...). Som avslutning på denna ledarskapsutbildning så hade vi idag en heldag i idrottshallen med stationer där problem av olika karaktär skulle lösas, givetvis i grupp! Problemen var både i form av t.ex. kluriga "pussel" samt lite mer fysiskt krävande stationer. En väldigt rolig dag som resluterade i många skratt! Varje grupp fick nämligen en videokamera för att kunna filma sitt arbete på de olika stationerna och sedan skulle vi gå igenom videon och analysera. Nyttigt och roligt att se sig själv på film :)

Nu ska jag slänga mig i soffan med min latte och kolla på basket (TV10 sänder en mastch i veckan på måndagar 19:00 från Basketligan).

Myshelg!

Publicerad 2010-11-08 21:55:46 i Allmänt,

Har precis landat i soffan efter en ganska hektisk dag. Hade undervisning på förmiddagen, sen mötte jag upp Rasmus inne i stan och åt lunch. Var hemma några timmar och svarade på lite mail och gjorde lite annat pyssel. Sen träffade jag världens bästa kusinvitamin Aline inne i stan för en snabbfika och sen rundade jag av med lite Body Pump på Sats....puh!

Vill gärna visa en bild som i princip sammanfattar vår mysiga helg i Köpenhamn! Jag och mamsen har shoppat, promenerat, shoppat lite till, fikat, promenerat, ätit, promenerat osv...

God chailatte på den mysiga tesalongen Tante T.

Nu sitter jag och svär öven mina visdomständer som har börjat bråka igen...jag hatar dem! Känner mig jättesvullen på högerkinden. Så typiskt om jag ska åka på en inflammation till...orkar inte fler penicillinkurer nu. Dags att plocka bort de resterande tre visdomständerna om det ska fortsätta såhär.
Nu är det dags för duschen och en mix av alvedon/ipren...hoppas det hjälper mot de dumma tänderna :(

Det lönar sig att jämföra...

Publicerad 2010-11-02 11:22:38 i Plugg,

Skulle beställa två kursböcker till den nya kursen som började igår. Tänkte att jag på skoj bara skulle jämföra några olika sajter och se vad det egentligen är för prisskillnad. Böckerna som jag jämfört är: Fysisk aktivitet Folkhälsa Beteendeförändringar av Staffan Hultgren och Förändring som tillstånd av Bo Ahrenfelt.
Såhär blev resultatet:
Adlibris 477 kr
Bokia 505 kr
Bokus 497 kr
Lycknis 400 kr
Lycknis verkar alltså vara billigast! Har aldrig testat att beställa därifrån förut så nu har jag gjort ett försök. Stod att leveranstiden var 3-7 dgr och eftersom det inte direkt är panik med att få tag i böckerna så kan det ju vara värt att göra ett försök. Speciellt när det nästan är 100 kr billigare än de andra sajterna...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela