iamelsewhere

I rymden finns inga känslor...

Publicerad 2011-01-30 12:29:00 i Allmänt,

Igår såg Rasmus och jag den fantastiska filmen "I rymden finns inga känslor". Jättemysig, rolig och tänkvärd film med bra skådespelare och riktigt snygg scenografi. Kul med en bra svensk film!

Sköna söndag!

Publicerad 2011-01-30 11:06:50 i Allmänt,

Vi har finbesök av världens bästa hund så det blev inte så mycket sovmorgon idag, men det gör inget :) Har varit ute en promenad och nu frukost framför tv:n. Klockan två ska jag träffa Danni och följa med henne på en visning här i Årsta sedan ska vi gå en långpromenad och kanske kika lite på Sveriges bronsmatch :) Vi får se vad vi hinner med... Klockan 18 har Rasmus match ute i Tyresö så då tänkte jag åka och kolla. Skönt med söndag!

Vattengympa

Publicerad 2011-01-24 21:58:01 i Allmänt,

Känner mig fullproppad med information om skatter, egenavgifter, schablonavdrag, ingående moms, utgående moms, blanketter, register m.m. m.m. :P Mycket att tänka på till en början men det ska nog klarna!
Nu är det dags för sängen! Imorgon bitti klockan åtta ska jag vara i simhallen, då är det dags för första lektionen i vattengymnastik...

Jag går i företagstankar...

Publicerad 2011-01-24 15:21:29 i Allmänt,

Ikväll ska jag och mamsen gå på Skatteverkets informationsträff för alla som vill starta eget! Ska bli jättespännande att få veta lite mer om hur allting fungerar så jag hoppas det kommer bli ett givande möte. Jag har även bokat möte med min bank för att höra lite mer om vad de har för tjänster och hjälp att erbjuda när man startar eget.

Idag fick jag också bekräftelse på att jag kommit med på massagekursen som går av stapeln 19-22 mars. Efter det blir jag diplomerad massör och kan därmed starta mitt företag! Till en början blir det väl mest massage men i framtiden kanske man även kan väva in andra saker i företaget då jag blir färdig hälsopedagog. Hur som helst blir det ett bra extraknäck under resten av mina studier sedan får vi se vad som händer...

Massage!

Publicerad 2011-01-20 18:20:04 i Plugg,

Idag hade vi en otroligt jobbig lektion i skolan. Massage :) Först fick vi instruktioner och läraren visade tekniker och olika grepp sedan var det bara att köra igång med 30 minuters rygg- och nackmassage. Fantastiskt skönt att bli masserad såklart men det var faktiskt riktigt roligt att massera också. Nästan lite meditativt...bådar ju gott inför framtiden då jag har tänkt att just massagen ska ge mig lite extrainkomster framöver, vilket jag kan behöva som student! Anmälde mig idag till en extern massageutbildning som alltså inte anordnas av skolan utan av Friskvårdsgruppen. Kursen går av stapeln under några dagar i mitten av mars och då får man även möjlighet att köpa en massagebänk plus tillbehör till förmånliga priser. Detta gör att jag sedan kan kicka igång mitt extraknäck när jag har massagebänken hemma!


Hoppas på att få köpa en sådan här massagebänk från Tarsus med huvudstöd och armstöd.

Nu ska jag hjälpa Rasmus med middagen. Senare kollar vi såklart handbollen. Heja Sverige!!!

Trött...

Publicerad 2011-01-19 16:04:55 i Plugg,

Igår var första dagen på vårterminen och det kallar jag rivstart! Hade föreläsningar och lektioner mellan 08:00-17:15...skönt när det går från ingenting till full rulle. Vad hände med mjukstarter? Den första kursen vi läser nu heter Hälsofrämjande fysisk aktivitet och i den ingår flera olika delmoment; massage, vattengymnastik, styrketräning, yoga, tai chi/qi gong. Imorse var det dags för lektion nummer två i yogamomentet, ett helt yogapass på 1,5 timme! Helt okej att gå till skolan då :D Var dock lite mör i kroppen eftersom jag var på yoga igår kväll också. Lyckades till och med lura med mig Rasmus dit! Han var inte alls så stel som jag trodde och var jätteduktig ;)
Nu ska jag ta tag i tvättberget som bara måste vikas idag! Sedan ska jag iväg på lite trevligheter:) Middag med Pauo i Sjöstan. Det blir mat från nya thaistället bredvid henne och sen lite inredningsprat tror jag ♥

Vårnytt till landet?

Publicerad 2011-01-16 13:07:54 i Inredning,

Nyheter från H&M Home...


Kökshandduk 79:50 kr


Löpare 99 kr


Servetter 19:50 kr



Hittade den här roliga kökshandduken på Designtorget också. 150 kr kostar den och då får man en komplett Trädgårdspraktika som hjälper en att hålla reda på när man ska göra vad i trädgården. Mycket praktiskt! Det kan vi behöva på landet!


Vi har ju en hel del trädgård att ta tag i till våren...Jag längtar!

Jag anar ugglor i mossen...

Publicerad 2011-01-13 19:42:03 i Inredning,

I senaste numret av Hus & Hem stod det att uggletrenden från i höstas fortsätter även i vår. Lagerhaus presenterar bland sina vårnyheter en tehuva. Givetvis i form av en uggla :)



79:- på Lagerhaus

I höstas när jag och mamma var på vår lilla shoppinghelg i Köpenhamn förundrades jag över uggletrenden. Första dagen köpte jag mitt halsband med en uggla på och efter det såg mamma och jag ugglor överallt...

Ut med julen in med våren!

Publicerad 2011-01-12 19:18:17 i Kläder och sånt,

Nu har vi städat ut de sista spåren av julen och den något trötta julgranen ligger i julgranshögen nere på gården. Eftersom det inte gick så bra för oss sist då vi skulle kasta ut julgranen via balkongen (resultat: ALLA barr hamnade på vardagsrumsgolvet då vi var tvungna att dra den alldeles för breda julgranen genom den alldeles för smala dörröppningen...) så bar vi den ner för trapporna och ut den "vanliga" vägen. Det gick faktiskt okej. Vi blev tvungna att gå efter med sopborste och dammsugare på några ställen i trapphuset, men alltså ingen katastrof detta år. Skönt!
Eftersom jag alltid får akuta vårkänslor så fort jag har städat ut julen så kastade jag mig in på HM.com och kikade på lite härligt våriga kläder! Det resulterade i en lång önskelista med klänningar! Håll till godo:
Klänningar med brottarrygg 99 :- /st


Klänningar med spets! 349:- st


Om jag känner mig modig i vår så ska jag nog beställa denna långklänning för 199 :-. Tycker det är så snyggt med långklänning på andra men passar jag i det?


Fin scarf och väst med volang! 99:- st


Prickig klänning 299:-


Det kanske får bli en beställning i slutet av månaden :)

Finns det blinda brevbärare?

Publicerad 2011-01-12 16:32:34 i Allmänt,

I så fall jobbar det för närvarande en på Bring...idag fick vi två av våra grannars post. IGEN! Vad trött man blir... tror jag ska börja ta betalt för att jag på sistone själv fått agera brevbärare här i vårt trapphus...
Nu ska jag ta mig i kragen och börja röja i köket samt fixa kvällens middag! Snart kommer nämligen en hungrig varg hem och då är det bäst att ha middagen klar... ♥

Världens godaste mellanmål!

Publicerad 2011-01-11 19:35:12 i Mat & Bak,

Tänkte presentera världens godaste frukost/mellanmål för er! Såhär enkelt är det:
Dela en banan och släng ner i blendern.


Släng sedan ner en näva frysta bär av valfri sort. Här tog jag hallon och blåbär men det är även supersmarrigt med mango, jordgubbar etc.


För att få lite extra fibrer och få igång magen brukar jag slänga i en näve fiberhavregryn, några matskedar havrekli/kruskakli samt en matsked krossade linfrön.


Tillsätt tillsist ca 2 dl naturell lättyoghurt.


Och blanda!


Och voila! Ett supergott mellanmål eller en bra start på dagen...

Skriva skriva skriva...

Publicerad 2011-01-11 14:19:37 i Plugg,

Dagen började inte så bra då jag kom ner till tvättstugan och hade kollat fel på dag. Vår tvätttid var igår och inte idag...morr! Detta gjorde i och för sig att jag har fått mer tid till att plugga utan avbrott för tvättstugespring så jag har i alla fall lyckats knåpa ihop en sida hittills. Nu ska jag avbryta för lunch/mellanmål sedan blir det lite mer skriva innan det är dags att bege sig till Sats för att testa ett nytt pass; Body Balance som jag aldrig gått på förut. Stod att det skulle vara en blandning mellan yoga, tai chi och pilates så vi får se om det är bra.

Publicerad 2011-01-10 23:00:00 i Inredning,

Fick en fin hyacint i en söt kruka/vas när jag fyllde år i början av december. När hyacinten nu hade blommat ut insåg jag att krukan/vasen passade utmärkt som en söt ljuslykta med ett värmeljus i! Tur att jag varit på IKEA två gånger den senaste tiden och har ett välfyllt ljusförråd :)

5 om dan!

Publicerad 2011-01-10 21:39:04 i Mat & Bak,

Det här med att leva som man lär är inte alltid så lätt...

5 frukter/grönsaker om dagen är en bra rekommendation! Det är bara för mig att hugga in nu...tur att jag älskar frukt :)
Hade match igår som vi tyvärr förlorade men det var i alla fall skönt med en rejäl genomkörare så att man fick springa bort den sista julmaten :P Dock är jag lite mör i kroppen idag och har ett rejält blåmärke på höften efter en tackling :(
Imorgon är det lite pluggande, tvättstugan samt Body Balance på Sats som står på schemat. Sista veckan innan undervisningen på skolan drar igång så det är bara att njuta så mycket som möjligt av de sista "lediga" dagarna...

Landet i vinterskrud!

Publicerad 2011-01-03 21:22:18 i Allmänt,

Igår var vi på landet och kollade så allt såg bra ut. Eftersom vi varken har el eller rinnande vatten så går det naturligtvis inte att vara där på vinterhalvåret... Men fint som tusan var det!









Det var en del snö att skotta för att komma fram till huset...



Rasmus ville dock mest slänga snö på mig (och sig själv...)




Till lunch värmde vi gulaschsoppa och åt äggsmörgåsar. Satt i lä mot husväggen och solen värmde faktiskt!



Min snygging ♥




Det var perfekt snöbollssnö :)




Världens sötaste hund som älskar att äta snö... kanske syns på nosen?








En jättemysig dag som avslutades med fika hos morfar. 

Till landet!

Publicerad 2011-01-02 10:19:11 i Allmänt,

God morgon nu drar vi till Strängnäs för att kolla till landet. Hoppas allt ser bra ut och att inga små möss har tagit sig in i huset...
Återkommer kanske ikväll med lite bilder :)

Nyårsafton i bilder!

Publicerad 2011-01-01 20:19:30 i Allmänt,

Nya nagellacket från O.P.I var hur fint som helst!


Dukningen gick i svart, guld och lila!








Gjorde en islykta till balkongen. Bredvid ligger champagnen på kylning i snön :)



Dags för champagne och lite småplock innan middagen!






Sedan var det dags för förrätt - en halv hummer var med aioli och bröd.






Till huvudrätten drack vi rosé och rött.



Chauffören (Malin) fick vitt alkoholfritt vin!



Malin och Eddie hade gjort en jättegod cheesecake med lime och massa härliga bär på toppen :)



Vid tolvslaget gav vi oss ut i snöyran för att kolla fyrverkerier, släppa iväg våra kinesiska lyktor och skåla i champagne. Tyvärr var vädret inte riktigt med oss...Där vi stod hade vi utsikt över hela söder men just den här kvällen såg man inte ens över vattnet till Söder...snön fullkomligt vräkte ner plus att det blåste vilket i princip gjorde det omöjligt att få iväg de fina lyktorna med våra önskningar och löften som vi hade skrivit på.



Här gör Eddie ett tappert försök att få fart på lyktan...



Efter mycket om och men fick vi äntligen iväg lyktorna. Såhär glad blev Rasmus då vi fick iväg hans lykta på tredje försöket :)



Väderförhållandena var ju inte på vår sida direkt. Jag tror inte att de kinesiska lyktorna är byggda för att klara svensk vargavinter:) Men fina är de i alla fall!



En fantastisk kväll med härliga vänner! 

Hårda klappar!

Publicerad 2011-01-01 12:07:47 i Böcker,


Både Rasmus och jag fick böcker i julklapp!

Äldst, yngst och mittemellan av Elisabeth Schonbeck
Igelkottens elegans av Muriel Barbery
Det andra målet av Jonas Karlsson
Tant Julia och författaren av Mario Vargas Llosa
Anckarström och kungamordet av Ernst Brunner

Härligt med lite nya böcker som inte bara är kurslitteratur :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela