iamelsewhere

Så var det måndag igen

Publicerad 2009-11-30 16:05:28 i Allmänt,

Jag har gjort mitt bästa den här helgen för att försöka åstadkomma lite adventsmys och julstämning. Började i fredags kväll med att baka pepparkakor och pepparkaksmuffins! Vi hade även finbesök av hunden så det var en riktigt härlig fredagskväll. I lördags hade vi middag här hos oss med Danni och Emma samt respektive. Väldigt trevligt!
Igår pysslade jag lite och bakade lussebullar! Så nu är jag faktiskt nästan klar med förberedelserna inför födelsedagshelgen. Sen hade jag match på eftermiddagen som vi vann med 1 poäng, 38-37! Det var riktigt jämnt och tufft spel så det var verkligen skönt att kunna vinna en sådan jämn match. Då får laget lite självförtroende!
På kvällen var vi bjudna på adventsmiddag hos Rasmus föräldrar och det var jättemysigt.

Lite bilder som sammanfattar helgen:


Mysigt plugg-sällskap!


En riktig tröttis efter sista kvällspromenaden...


Lussebullar på g!


Första ljuset.


Idag fick jag upp julstjärnan också!


Ikväll ska jag på min första innebandymatch i Superligan. Tyresö/Trollbäcken mot Caperio Täby i Eriksdalshallen. Rasmus spelar i Tyresö/Trollbäcken fast inte i elitlaget :)
Matchen sänds på TV4 Sport så håll ögonen öppna så kanske vi syns i bild!

Trevlig måndagskväll!

Tror jag ska unna mig den här...

Publicerad 2009-11-26 18:52:07 i Allmänt,


För längesedan fick jag ett litet kit med olika produkter från Blue Lagoon. Bland annat den här fantastiska lermasken som gjorde hyn alldeles babymjuk. Som en tidig födelsedagspresent till mig själv ska jag nog köpa den imorgon. Ibland måste man unna sig lite lyxiga saker!

Kvarteret Skatan

Publicerad 2009-11-26 18:18:22 i Allmänt,

Igår var vi på Kvarteret Skatan på Rival. Rasmus mamma fick det av oss i julklapp förra året tillsammans med ett restaurangbesök. Så vi åt gott på Indian Garden och skrattade sedan i ca 1,5 timme. Det var verkligen jätteroligt och vi hade superbra platser, första raden på balkongen. Måste erkänna att jag nästan har lite träningsvärk i magen idag...
Vet inte om det fortfarande finns biljetter kvar men kolla in deras sida för mer info.


Ikväll är det basketträning! Ska bli skönt att få springa av sig lite igen. Har planerat att köra spinning och core imorgon efter skolan också. Sen blir det träningsledigt på lördag och match söndag! Jag försöker verkligen att träna på sats minst en gång i veckan utöver basketen, det är så skönt att träna olika saker och köra olika pass för då hinner man aldrig ledsna. Även om det är riktigt segt att ge sig ut igen då man ligger i soffan och det är becksvart ute så är det ju så roligt när man väl är där! Framförallt tycker jag att man har en så behaglig känsla i kroppen efter träning. Det ger mig energi!

Tänkte tillsist beklaga mig över det hutlösa priset på saffran i år. Herregud, det blir verkligen dyra bullar. Ett paket kostade 28,90 kr på Ica Maxi och det var ändå inte det dyraste märket. Santa Maria kostade 33,90 kr per paket. Tydligen beror årets prishöjning på att flera skördar med krokus skadades då det var för kallt. Men vad gör man inte för julstämningen! Det blir till att äta bullarna med andakt...

Saffran

Storhandla

Publicerad 2009-11-26 12:47:37 i Allmänt,

Om någon timme ska jag låna föräldrarnas bil och bege mig till Ica Maxi för att fylla på förråden. Min plan är nämligen att börja med julbaket imorgon kväll eftersom jag gärna vill kunna servera lussebullar, pepparkakor och annat smarrigt på min födelsedag. Det är bara att inse att jag inte kommer hinna baka något mitt i veckan så det är lika bra att sätta igång i helgen.

Eftersom vi (läs Rasmus) numera bakar matbröd istället för att köpa så går det åt ofantliga mängder mjöl, havrekli, kruskakli, linfrön m.m. därför är det extra skönt att kunna låna bilen för att slippa få armar som hänger nere vid fotknölarna...

Jag borde egentligen läsa på lite inför morgondagens föreläsning om matspjälkning så jag ska nog ta mig i kragen och sätta igång. Men först vika tvätt och plocka undan i köket...Åh vad jag älskar vardagar.

Gamla minnen från Köpenhamn...

Publicerad 2009-11-23 18:36:54 i Allmänt,

Den personen som möjligtvis känner igen sig på den här bilden kan väl skriva något i kommentarsfältet? :)
Av en slump gick vi förbi och jag kände igen mig direkt...får se om en viss person också kommer ihåg?





Nu blir det kaffe efter middagen och kanske lite fruktsallad om jag orkar fixa...

Härlig fredag!

Publicerad 2009-11-20 14:53:23 i Allmänt,

Fick äntligen veta att jag klarade min anatomitenta. Var bara några poäng från VG så jag är riktigt nöjd! Nu kan jag slappna av.

Imorse genomförde jag också livräddningsexaminationen som gick galant! Väldigt skönt att det är gjort. Nu har jag ryggen fri och inga rester...hurra!

Jag ska snart ta en dusch och göra mig iordning. Ikväll ska vi nämligen gå på Dramaten och se Killingänget. Jätteroligt och mysigt att gå med hela Rasmus familj!

Trevlig fredagskväll allihop!

Tillbaka efter en toppenhelg i Köpenhamn

Publicerad 2009-11-17 21:26:26 i Allmänt,

Jag rivstartade veckan igår med att åka till Fredells och inhandla en MDF-skiva 180 cm x 122 cm. Den gick precis in i bilen (att mamma satt typ i framrutan och körde är en helt annan historia) så vi åkte vidare till Sickla köpkvarter. Där köpte jag två billiga täcken för 39 spänn styck på JYSK och sen inhandlade jag ett fint vitt, lite kraftigare bomullstyg på tygaffären. Vi mosade in allt i den redan fulla bilen och snälla mamma skjutsade hem mig och alla grejer...
Sedan satte jag igång att pyssla! Kan ni gissa vad det blev?






Just det! En fin sänggavel. Alldeles hemmasnickrad! Och det var inte svårt!
Jag har också varit på jakt efter en vit sängkappa som jag äntligen hittade igår på Hemtex.
Är väldigt nöjd med gårdagens pyssel och nu är det bara en sänglampa som fattas. Jag funderar på denna från Bolagret.

Presenterade den för Rasmus igår men han gjorde tyvärr inga glädjeskutt så vi får väl se hur det slutar...
Det här med lampor i vår lägenhet är långt ifrån ett avslutat kapitel.

Nu ska jag kolla färdigt på House och äta fruktsallad. Imorgon ska jag berätta lite om vår Köpenhamnsresa!

Årets...

Publicerad 2009-11-12 17:44:09 i Allmänt,

glögg från Blossa!

Jag blev plötsligt så sugen på en kopp glögg att värma mig med. Det var kallt ute idag och jag har småfrusit hela dan. Tur att det inte är långt till första advent!

Imorgon bitti flyger vi till Köpenhamn. Det ska verkligen bli mysigt och jag längtar efter att få åka bort och byta miljö. Lyxigt att bo på hotell och äta god frukost, shoppa, promenera, fika och kanske gå på någon utställning eller något muséum. Vi får se vad vi hinner med.
Om det är någon som sitter inne med väldigt bra Köpenhamns-tips så skriv gärna!

Nu ska jag slänga mig på sängen en stund och vila. Sedan måste jag försöka packa klart innan jag åker till träningen.

Trevlig helg alla!

Seg torsdag

Publicerad 2009-11-12 10:25:10 i Allmänt,

Vaknade inatt igen med huvudvärk. Suck. Nu har jag hällt i mig en stor kopp kaffe och två huvudvärkstabletter. Hoppas att det hjälper!
Ska iväg på föreläsning klockan ett och innan dess borde jag börja packa inför helgen. Ikväll är det nämligen träning och då kommer jag inte hinna.
Kanske ska börja med att kliva ur morgonrocken och sätta på mig lite kläder...

Fler snygga lampor!

Publicerad 2009-11-11 15:23:58 i Allmänt,

Är fortfarande på jakt efter fler lampor till vår lägenhet. Det saknas fortfarande en taklampa av något slag till vardagsrummet och lite mysbelysning. Sänglampor är också något vi skulle behöva till sovrummet. Just nu är det en nödlösning med en klämspot som inte är så jättesnyggt...
Om man får drömma lite, vilket man givetvis får :) Så kan man ju alltid beundra sådana här fina lampor!

Skulle gärna vilja ha ett knippe av dessa lampor att hänga ovanför soffbordet. Skulle matcha så snyggt till vår soffa! Lmaporna finns bl.a. här.

Om man får drömma vidare så såg jag de här lamporna när mamma och jag var i Sickla på den nyöppnade Svenssons i Lammhult-butiken. Riktigt läckra! De skulle vara jättefina i en hall t.ex.



Dessa hittar man här, där jag också har lånat bilderna ifrån.

Nu ska jag sluta drömma och fortsätta plugga. Snart är det också dags att hämta upp all tvätt från tvättstugan. Ikväll ska jag försöka mig på att laga en av mina favoriträtter, som mamma gör bäst så klart! Torsk med äggsås och potatis. En riktig husmanskost-klassiker!

Senare blir det fika med Pauline och Sofia på Söder. Mys!

Angående det där med smidighet...

Publicerad 2009-11-11 13:56:11 i Allmänt,

Ikväll börjar en ny säsong av en av mina favoritserier So You Think You Can Dance.
Längtar! Förra säsongen var det några danser som jag verkligen fastnade för. Bland annat denna med Jeanine och Jason. Önskar att jag också kunde röra mig så...
Tillsvidare så nöjer jag mig med att bänka mig i soffan ikväll kl. 21:55 (kanal5).

Tisdag

Publicerad 2009-11-10 14:28:50 i Allmänt,

Någon som minns det här barnprogrammet? Just nu sitter jag och pluggar cellfysiologi och önskar att någon pedagogiskt kunde förklara för mig hur saker och ting hänger ihop. Precis som de gjorde i barnprogrammet! Kanske ska kolla om det går att få tag på några avsnitt?

Var uppe med tuppen idag för vi hade föreläsning klockan åtta. Det är nästan omänskligt tidigt. Jag är knappt vaken då. Jag kämpade mig upp och var faktiskt där några minuter i åtta och kom inte inrusande i aulan högröd och svettig en halv sekund innan dörrarna stängs.
Sen väntade vi. Och väntade. Och väntade. Halv nio hade fortfarande inte läraren dykt upp och i receptionen hade de inte hört någonting. Så det var bara att sätta sig på tunnelbanan och åka hem igen. Sa jag att jag hatar att gå upp tidigt?! Nä tänkte väl det.
Bra start på dagen!

Åt i alla fall en trevlig lunch med Rasmus lillasyster som kom förbi. Mysigt! Ikväll ska jag gå på Yoga för första gången i mitt 23-åriga liv. Tyckte det var dags nu. Måste testa det som så många älskar. Jag kommer förmodligen ligga i en liten hög längst bak i salen och skratta högt. Smidighet är ju inte mitt mellannamn, även om jag inte är ens i närheten så stel som min kära sambo.
Ikväll är det tydligen någon speciell Yoga-klass som Nike ordnar på Sats Södra station. Som tur är ska jag gå med Pauline och Linn så jag behöver inte skämmas ensam...
Eftersom jag aldrig varit på yoga så frågade jag Pauline om det hade stått någonting om förkunskaper inför denna klass, och ja det hade det nog gjort men hon hävdade bestämt att det går nog bra ändå! Så ja, det är väl bara att sätta på sig mysbyxorna och ta med en positiv attityd.

Det känns väldigt tomt!

Publicerad 2009-11-09 18:57:50 i Allmänt,

Mina föräldrar kom förbi för en stund sedan och hämtade upp världens bästa hund. Vi har verkligen haft en jättemysig helg och nu känns det tomt. Jag hann precis vänja mig vid att ha henne kring benen hela tiden, att gå långa promenader i pissväder, att gosa i soffan och att ha henne sovandes i vår säng...Det är så mysigt att ha hund! Hur ska jag kunna övertala Rasmus att vi någon gång i framtiden kan skaffa en hund? Jag är övertygad om att det kommer gå, med min envishet!

Annars har det varit ganska fullt upp som vanligt. Kalas i lördags hos Rasmus moster med familj och igår spelade jag match, fikade med Danni och sedan var Rasmus familj hos oss på Fars-dag-middag. Idag skulle jag försöka plugga lite men jag lyckades inte göra så mycket alls. Blev en långpromenad med hunden istället.



Nu är det middagsdags! Rasmus har gjort en stor gryta med köttfärssås! Senare blir det film och popcorn. Vi har insett hur skönt det är att hyra film via nätet, har gjort det nu två gånger och det funkar jättebra! Ett stort plus är ju att man inte behöver lämna tillbaka något dagen efter...och eventuellt glömma den och få tråkiga straffavgifter...

Det snöar...

Publicerad 2009-11-05 10:41:46 i Allmänt,

...riktigt tung härlig blötsnö! Usch! Lite tidigt tycker jag. I alla fall när snön inte verkar ha några planer på att ligga kvar.

Hade varit mysigt att kunna sitta inne hela dagen idag. Men det går inte. Jag ska till jobbet efter lunch och ska även passa på att vaccinera mig mot influensan. Skönt att vi får göra det via jobbet så man slipper trängas på någon vårdcentral bara för att höra när man köat färdigt, att doserna är slut...

Nu ska jag nog göra ett ryck och få på mig lite anständiga kläder. Borde ta itu med några seminariefrågor om hjärtat och blodet innan jag ger mig iväg ut i snöyran.

Trevlig torsdag allihop!

Måndagskväll

Publicerad 2009-11-02 20:44:39 i Allmänt,

Ikväll passade jag på att äta tacos eftersom min älskling är ute och dricker tenta-öl. Rasmus är nämligen inget vidare förtjust i tacos men jag råkar tycka att det är ganska gott så därför passade jag på :)

Idag hade vi introduktion på nästa kurs, Anatomi & Fysiologi 2. Fick en första genomgång på lite gymnasie-kemi som läraren tyckte att vi borde ha koll på...jag måste erkänna att jag kände mig lite ringrostig. Får nog läsa det där häftet ett par gånger. Imorgon har vi den första riktiga föreläsningen som handlar om hjärtat, blodet och cirkulationen. Det ska bli spännande!

På fredag botas min hund-abstinens, då får vi nämligen finbesök! Mina föräldrar ska åka bort över helgen så världens bästa hund ska bo hos oss. Så mysigt, jag längtar verkligen!

Den klassiska lägga-huvudet-på-sned-minen som hon gör när hon verkligen lyssnar på vad man säger...


Nu intar jag soffläge med en kopp te. Synd att det bara är skit på TV på måndagar...

Söndag

Publicerad 2009-11-01 14:10:13 i Allmänt,

Det var skönt att sova ut ordentligt idag och bara mysa runt i morgonrocken fram till tolv. Sånt behöver jag ibland.

Har varit lite lat med att lägga in bilder här på bloggen på sistone men här kommer några bilder på mina fina muffins som jag bakade förra helgen. De blev verkligen supergoda och jag rekommenderar starkt att göra Leilas mumsiga frosting att ha på. Så kan man ju dekorera med lite strössel!





Sedan håller jag såklart tummarna för AIK idag! Usch vad spännande det kommer bli. Eftersom vi inte har Canal + får jag hålla tillgodo med den gamla hederliga Radiosporten, men det är inte fy skam det heller!
Såhär såg det förresten ut i onsdags kväll när vi såg AIK spela 1-1 mot Örebro. Jag håller tummen för ett SM-guld!





Ikväll ska jag förresten träffa Pauo och käka på Sonjas Grek, de har 100-lappen på söndagar vilket betyder att deras huvudrätter bara kostar, just det, 100 kronor :) Perfekt för en fattig student som jag och trevligt att kunna gå ut och äta. Sedan ska vi på Stand up på Big Ben, kul! Jag borde verkligen komma iväg på sånt här oftare. Tur att man har kompisar som drar med en :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela