iamelsewhere

Söndag = Bakluckeloppis i Täby

Publicerad 2011-08-20 22:13:27 i Inredning,

Jag har övertalat Rasmus att vi ska åka till Täby Galopp imorgon för att gå på den stora bakluckeloppisen. Hurra vad jag längtar! Med tanke på vilka fynd jag gjorde där sist så har jag höga förväntningar inför morgondagen. Det kanske är dumt men jag kan inte låta bli, hoppas bara att jag slipper bli besviken...

Ikväll blev jag akut sugen på att göra om i i vårt sovrum. Klä om sänggaveln i det här snygga tyget (ni vet, det jag fyndade på Återbruket i Tidaholm):


Samt slänga ut våra sängbord och sätta upp något på väggen som gör att det blir lite mer lättstädat. Fick en idé om att ha telefonhyllor i teak som sängbord. Vad tror ni? (Om Rasmus läser det här kommer han att smälla av, han är nämligen dödstrött på mina infall och mina spontana gör-om-nu-på-en-gång-idéer. Fast det struntar jag i. Det är ju så himla kul med inredning och jag ledsnar verkligen aldrig på det! :D)


Bild lånad från annonsören mgbg på Tradera. Annonsen finns här.

Återstår bara att se om man kan göra några fynd imorgon. Helst fynd i teak! :D

Skogsmulle

Publicerad 2011-08-05 21:26:24 i Kläder och sånt,

Jag har idag utökat min i stort sett obefintliga friluftsgarderob med ett par nya fina kängor och en pannlampa! I höst bär det nämligen av både på kajakpaddling i Stockholms skärgård samt fjällvandring i Abisko. Bäst att börja ladda upp med bra utrustning alltså!
Efter ovärderliga tips av Sofia (tack!) så gick jag till Alewalds outletbutik på Kungsgatan. Supertrevlig personal som gav bästa service och tips! Vilket resulterade i att jag köpte dessa:


Meindl Kansas Gortex - jättefina och framförallt sköna!
De finns hos Alewalds för 1595:-

Rasmus köpte även en fin rosa pannlampa till mig:


Silva Siju - finns på bl.a. Teknikmagasinet för 199:-

Nu återstår bara att investera i ett par byxor. Har tänkt mig dessa från Lundhags:


Lundhags Traverse Ws Pants

Bilder från helgen...

Publicerad 2011-08-02 20:16:09 i Allmänt,

På lördagen var vi bjudna på sommarfest på slottet av slottsägaren och hans familj. De bjuder in alla familjer som hyr ett torp på deras ägor (totalt 17 torp) till en grillkväll. Tydligen var det 6 år sedan sist som en sådan fest anordnades men eftersom det är så många nya familjer nu som hyr deras torp så passade det bra med en sommarfest i år. Innan middagen delade vi in oss i lag och gick tipsrunda samt körde 5-kamp. Riktigt roligt och flera nya påhittiga 5-kampsgrenar. Middagen bestod av grillat vildsvin som det finns gott om i skogarna utanför Strängnäs. Bara i vårt område sägs det finnas runt 130 st...Knappt så man vågar sig ut i skogen för att plocka kantareller...
Hade helt enkelt en toppenkväll med god mat och trevligt sällskap!





Normalt är denna byggnad garage för alla stora maskiner - men det går ju lika bra att ha fest i den :)









Såhär glad var Rasmus i söndags då vi var på väg till loppisen som ordnades av Fogdö Hembygdsförening.
Jag gjorde några fynd som jag kan visa senare :)



Tanterna i hembygdsföreningen hade bakat så det stod härliga till. Riktigt gott och billigt!



Efter loppisen tog vi cyklarna ner till vattnet för ett dopp!



Till middag åt vi supergod abborre och gös i foliepaket tillsammans med svenska rotgrönsaker. Svensk mat när den är som bäst!



Emma låg som vanligt på sin favoritplats i hela trädgården - till mammas stora förtret :P



Jag såg äntligen till att fixa en ny bottenplatta till min fina låda! Den passade utmärkt med ett gäng tidningar i, bredvid gungstolen.



Förra gången jag var på landet gjorde jag klart sänggaveln till vår säng. Är så nöjd med tyget som matchar med vårt gråmålade trägolv.

Nytt på inredningsfronten!

Publicerad 2011-08-02 15:47:33 i Inredning,



  • Våra nya fina espressokoppar av märket Vespa. Inhandlades i en köksbutik i staden Lucca (Italien).
  • Fin glasburk som jag har bomullsrondeller i - köptes i butiken Retro i Tidaholm.
  • Två gröna tekoppar med fat från Vereco - inhandlades också i butiken Retro.
  • Den tjusiga vita pinnstolen är min första i samlingen och den fick jag av mammas jobbarkompis Susanna. Tack!
  • Tavlan bakom pinnstolen är också ny - den ska såklart upp på väggen men tills vidare passar den bra på golvet. Tavlan heter OLUNDA, kostar 449:- och finns på IKEA.
  • Burkarna med hjärtan på har jag fått av min moster - hon hade tröttnat på dem...Men i vårt kök passar dem utmärkt!
  • Det underbara tyget med gröna blad är egentligen två gardiner som jag fyndade för 45:- på Återbruket i Tidaholm. Planerar att göra något snyggt av det - vad vet jag inte riktigt ännu...




Något annat mycket fint vi fick ärva från en gammal släkting till Rasmus - är denna 50-talspryl med lådor av glas. När den hängde där i det gamla sommarstugeköket i Tidaholm såg den inte mycket ut för världen - men titta vad man kan göra med 3 lager färg! Egentligen ska man väl ha mjöl, socker och havregryn i alla små lådor, men vi behövde någonstans i köket att lägga alla dem där sakerna som annars bara har en tendens att flyta runt :P Ni vet; tändstickor, ballonger, tårtljus, serpentiner, diverse nycklar och hänglås, ficklampor, påsklämmor, snören, SL-kort m.m. Mycket praktiskt och översiktligt! Tack snälla för att vi fick ärva denna lilla möbel som gör sig riktigt bra bredvid vår röda espressomaskin.

Landet ♥

Publicerad 2011-08-01 15:05:51 i Allmänt,

Vi har haft en fantastisk helg på landet! Sommar när den är som allra bäst!








Jag bjuder på den något galna minen... :P



Fler bilder från helgen kommer ikväll eller imorgon. Fick nämligen ordnat lite mer grejer på inredningsfronten plus att vi hann med ett loppisbesök samt grillkväll på slottet...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela