iamelsewhere

Första lasset gick idag...

Publicerad 2009-02-28 17:10:53 i Allmänt,

Dagen började rekordtidigt...vaknade 07:00 av Rasmus mobil, han flög nämligen till Oslo imorse för att fira sin farbrors 50-årsdag. För mig var det kört att somna om så jag gick upp 07:30 (har nog faktiskt aldrig hänt på en lördag!). Gjorde mig iordning och fick en lyxfrukost hos mina föräldrar, sen var det slut på myset. Mamma har velat (ganska länge nu...) att jag ska rensa bland mina skolsaker, leksaker, böcker m.m. på deras vind och i förrådet, så det stod på schemat idag. Lyckades lägga ganska mycket i "slänga-högen", men vi fyllde nästan hela bilen med kartonger som kördes över till källaren på nya adressen :) Tur att vi fick två källarförråd!
Städ- och plockartagen satt i så jag har fortsatt nu när jag kom hem att plocka ner en del grejer som vi kan köra över nästa omgång. Skönt att ta lite i taget, känns mer överkomligt då!
Ska njuta av min ensam-hemma-kväll med någon god mat och lördagsgodis :) Får se om jag kikar lite på Melodifestivalen, tror jag kommer orka titta 10 min...tycker bara hela konceptet urartar med omröstningar hit och dit.

Imorgon blir det plugg på dan och sen har jag match på kvällen!

Trevlig lördagskväll!

Nu är den vår!

Publicerad 2009-02-27 13:37:10 i Allmänt,

                       

Hallen och sovrummet ska målas så jag kommer lägga upp bilder under arbetets gång :)
I köket ska vi lägga in parkett och i vardagsrummet ska vi slipa den gamla originalparketten.
Längtar till flytt! :)

Paris!

Publicerad 2009-02-24 22:56:52 i Allmänt,

           

Hemma igen. Mamma fyllde 50 så vi packade väskorna och åkte till Paris hela familjen. Vi shoppade, promenerade, åt massa god mat (musslor, sniglar, löksoppa, fisksoppa, kalv, entrecôte, crèpes m.m.) och såg otroligt mycket! Bland annat: Eiffeltornet, Triumfbågen, Sacré-Coeur, Moulin Rouge, Utsiktstorn i Montparnasse, Notre Dame, Place de la Bastille, Place de la République, Louvren, Champs Elysées, Place du Tertre mfl. Tur att jag bestämde mig för att ta med gympaskorna, annars hade jag nog inte orkat gå så mycket som vi gjorde...Paris är enormt stort! Tack och lov finns det ett sjukt stort tunnelbanesystem och en massa olika bussar!

Kändes lite surt att landa på Skavsta och titta ut på en decimeter snö...i Paris var det faktiskt nästan vår! Runt 8-10 grader och fullt möjligt att gå i gympaskor. Fick en liten försmak på våren i alla fall.

Idag var det snabbt tillbaka till verkligheten. Introduktion och första föreläsningen på nästa kurs. Ser inte fram emot tio veckor med Metod....men det är väl nyttigt antar jag. Hann förbi en sväng på jobbet också, där var allt som vanligt. Dock lyxade vi lite med semla till fikat, det är ju faktiskt fettisdagen idag.

Efter jobbet tog vi bilen och stack till Kungens kurva, hann med att prova soffor på Stalands möbler, Bo Concept, Mio och IKEA. Hittade en favorit på Stalands men vi ska kolla Bolia också innan vi slår till. Bäst att kika på alla möjligheter.

Imorgon blir det jobb, träning och sen pub i skolan, trevligt! :)

Sov gott!

Då var det måndag igen då!

Publicerad 2009-02-16 22:58:47 i Allmänt,

Idag var jag uppe en sväng på jobbet och förundrades över antalet mail i inkorgen...hur kan man få så många mail när man bara är borta ett par dagar? Det tog mig fram till lunch att åtgärda alla och sen hjälpte jag till med lite annat smått och gott innan jag gick hem och skrev kreativt på min hemtenta...haha Nej men jag lyckades i alla fall prestera en halv sida till. Så imorgon blir den förhoppningsvis klar! Då ska jag bara göra klart en restuppgift så jag kan lämna in allt på onsdag och bli klar med ytterligare en kurs! Skönt!

Känner mig lite oförberedd inför Paris-resan. Och det är inte likt mig vill jag lova. Får lusläsa guideboken på onsdag kväll. Har ju sett allt en gång redan men då var jag typ åtta...nu vill jag shoppa, gå på muséum och göra andra kulturella saker. Tur att mina föräldrar har koll i alla fall. Vet inte ens när planet går på torsdag, någon gång runt 10 tror jag. Det känns lite jobbigt att inte ha fullständig koll på hela resan men jag tror att jag måste börja lita på att andra har det också :) Så det här är nytt men det går framåt!

Nu till sängen!

Tvättstuga är ju alltid kul

Publicerad 2009-02-15 20:41:18 i Allmänt,

Det är vår söndagsrutin. Man är ju liksom ändå alltid hemma på söndagkvällar.
Idag har vi också varit duktiga och storhandlat. Alltid skönt att ha fullt i kylskåpet (dock är det ju inte så svårt att fylla, det är verkligen pyttelitet...haha) men nu har vi i alla fall pasta, nudlar och bra lunchmat!
Håller på och skriver hemtenta också. Har faktiskt kommit ganska långt redan 3 av 4 sidor!

Nu är det dags att springa ner i tvättstugan och hänga det sista...har jag sagt att jag älskar söndagskvällar?!

Fika på videohörnet! Mys!

Publicerad 2009-02-09 23:20:32 i Allmänt,

Ikväll blev det en fika med Sofia på videohörnet. Konstaterade som vanligt att vi borde göra det oftare eftersom det är så himla mysigt, men timmarna räcker liksom inte till...eller snarare dagarna räcker inte till.
Nu ska jag krypa ner i sängen och frossa i IKEA-katalogen. Måste börja planera alla inköp till lägenheten :)
Sov gott!

Äntligen fredag!

Publicerad 2009-02-06 17:25:36 i Allmänt,

Veckan har faktiskt gått ganska fort tycker jag och nu är det äntligen fredag! Var en snabbis vid Skanstull idag för att lämna lite papper på banken och handla fredagsmiddag. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att kolla in i några butiker. H&M hade fått in mycket fint till våren och sommaren men jag försöker verkligen inte att shoppa något med tanke på det stundande lägenhetsköpet! :)
Kunde dock inte låta blir när jag såg dessa fina skor:
 Ett riktigt fynd från DinSko 449:-

Nu tänkte jag dra en riktig klyscha; men jag behövde faktiskt ett par stövletter. Håller på att svettas ihjäl i mina fina vinterstövlar efter en heldag på jobbet. Toppen med stövletter för dagar som idag, 2 plus och snöblandat regn...usch.

Nu ska jag sätta fart och gör mig iordning till kvällens fest! Innan vi drar blir det pasta med räkor i currysås. (Ibland är det lätt att göra Rasmus glad!)
Trevlig fredagskväll!

Slappare än slappast

Publicerad 2009-02-03 18:14:46 i Allmänt,

Idag tog vi en välbehövlig sovmorgon (förövrigt en väldig lyx som jag kommer sakna mycket den dagen man inte längre är student). Sov till klockan tio faktiskt!
Var uppe på jobbet en sväng och krävde lite pengar för utlägg som jag gjort. Skönt med lite pengar tillbaka på kontot!
Sen tog jag en promenad på Söder och uträttade lite ärenden. Det är ju någon som fyller år snart...(börjar på -U och slutar på -llis). Längtar förresten till fredag, då det är dags för en gammal hederlig hemmafest.

Nu vankas det middag med köttfärsbiffar, bulgur och tzatziki. Gott!
 

Besiktning och porr på samma dag...

Publicerad 2009-02-02 21:49:45 i Allmänt,

Imorse var vi på besiktning av vår nya lägenhet! Ingenting att anmärka på så det var skönt. Alltid tryggt att en riktig besiktningsman kollar på badrum, kök, ventilation, med mera...man är ju inget proffs själv.
Annars har det varit en hektisk dag med föreläsning och jobb på eftermiddagen.
Föreläsningen handlade förresten om pornografi, mycket bra man får lära sig på universitetet...haha
Nej men det var faktiskt intressant och det var givetvis utifrån ett medieperspektiv och ett historiskt perspektiv. Bra föreläsare dessutom!
Nu ska jag titta klart på CSI NY sen blir det hopp i säng!

Pauo, jag väntar med spänning på ditt första inlägg; (pauce.blogg.se).

Natti natti

Mysfrukost!

Publicerad 2009-02-01 12:23:51 i Allmänt,

Idag är det söndag vilket betyder mysfrukost hemma hos oss. Scones, kaffe och juice! Gott!
Baksidan av det hela är diskberget som nu väntar på mig i köket, men jag har en känsla av att det står kvar där och väntar på mig en stund till. Har lite annat att pyssla med först.
Idag blir det annars lite läsning och match 17:45! Jättekul men ångest för hur det är med konditionen, spelade typ den 18 december sist...
Håll tummarna för mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela