iamelsewhere

Valborg

Publicerad 2009-04-30 20:45:13 i Allmänt,


Nej jag sitter inte och pluggar men jag ville bara med den här bilden visa vart jag har suttit den senaste veckan...
Hade sista tentan i tisdags så jag har bott på balkongen och pluggat, pluggat, pluggat...hoppas verkligen att jag klarade den för jag har ingen lust med omtenta.
Ganska mysigt i alla fall att sitta på vår fina balkong! Speciellt med sommarvädret som det har varit den senaste veckan.

Idag tog jag sovmorgon vilket var välbehövligt! Sen åkte jag in till stan med Josse för att handla böcker som vi ska använda i vår B-uppsats. 600 kronor fattigare gick vi till Kungsan och köpte glass och satte oss i solen. Det var helt okej :) Inte världens bästa lunch men gott var det och vi njöt av de fina blommande körsbärsträden! Alltid lika fint!

Efter glassen övergav Josse mig så jag fortsatte på egen hand. Mysigt med en shoppingrunda på stan, det var längesen. Hade några saker jag ville köpa och det gick faktiskt bra! Hittade allt och lite till... :)

De här skorna blev jag kär i så de fick följa med mig hem!


Otroligt söta Keds! Kolla in skosnörena som är rosa med vita prickar...jag föll pladask.
Köpte två t-shirts på H&M och nytt puder från Clinique, solpuder, nagellack och hårspray.
X antal kronor fattigare åkte jag hem och nu packar jag resväskan för vi åker till Halmstad imorgon bitti!
Ska hälsa på söta Danni! En riktig tjejhelg med förhoppningsvis fint väder, promenad på stranden, grillning i parken och utgång!
Ikväll blir det alltså ingen brasa för min del. Startar klockan åtta imorgon bitti och jag börjar köra så det gäller att vara pigg och fräsch!

Nu ska jag måla klart mina naglar sen blir det tidigt i säng. Ska försöka läsa ett kapitel i en av varumärkes-böckerna vi köpte idag också.

Trevlig valborg!

Träning ikväll

Publicerad 2009-04-23 18:34:20 i Allmänt,

Har avnjutit middag på balkongen ikväll! Helt ljuvligt, 15 grader och solen värmer ännu. Nu pågår målning av hyllplan till arbetshörnan, hoppas på att vi kan måla klart så att det är torrt och kan sättas upp imorgon kväll! Ska bli skönt att äntligen få lite ordning på alla pärmar, skrivare m.m. Skönt att kunna plocka upp den sista flyttkartongen med bankpapper och sånt kul...

Ska snart iväg till träningen också! Ska bli skoj att lira lite igen...längesen nu. Har verkligen varit tunt med folk på sista tiden men ikväll ser vi ut att bli sju stycken. Nästan rekord :)

Nu åter till målningen!

Balkongen!

Publicerad 2009-04-21 21:08:06 i Allmänt,

Såhär fin har vår balkong blivit nu! (efter helgens slit...)

Rasmus köpte tillslut trätrall på Bauhaus igår och slet på kvällen för att få det plats! Det var väl värt allt slit :) Vi är jättenöjda :)
Vindskydden på kortsidorna blev också jättebra, känns mycket mysigare och mer ombonat!
Nu återstår bara att hitta lite skönare stolar i samma träslag som bordet.
Vi hann också åka en sväng till Plantagen och köpa blommor som jag planterade igår :) Bland annat fina pelargoner.

       

Ikväll satte jag upp tre tavlor i sovrummet. Hade tänkt att jag skulle måla hyllplan till arbetshörnan också men jag orkade inte. Nu ska jag se på House, den enda serien som Rasmus och jag tittar på tillsammans...haha

En lååång dag...

Publicerad 2009-04-18 22:11:58 i Allmänt,

Tog sovmorgon till tio sen hämtade vi bilen hos mina föräldrar och drog iväg till Hornbach och K-Rauta...börjar bli expert på byggvaruhus nu. Köpte jättefint vindskydd till balkongen, en ny svart toasits och lakan på Hemtex. Imorgon ska vi kolla Bauhaus och Bygg-Ole, måste försöka enas om ett golv till köket och trä-trall till balkongen.
Har i alla fall bestämt oss för ett badrumsskåp som vi ska kolla på imorgon på Bygg-Ole. Hoppas att man kan få ta med sig det på en gång men i värsta fall får man beställa och vänta i 2 veckor (är otålig!).

Hann precis bära upp alla grejer i lägenheten sen åkte vi iväg till SL-hallen för att Rasmus skulle spela innebandymatcher. Efter matcherna åkte vi direkt till Ica Maxi i Nacka och storhandlade. Fem kassar mat och en back Loka senare så landade vi hemma för en timme sen. Nu ligger jag i soffan och slöar. Rasmus ska ut och dricka öl på Söder så jag har tv:n för mig själv. Ska lyxa till det med jordgubbar som jag köpte när vi handlade och en kopp te! Mysigt!

Vårtecken!

Publicerad 2009-04-16 16:03:39 i Allmänt,


På väg hem från tvärbanan igår var jag tvungen att fota de här söta blommorna som jag tror kallas Scilla (?!).
Som ett blå-grönt täcke på marken, riktigt fint vårtecken!

Ett annat säkert vårtecken är att jag verkligen vill fixa iordning på vår balkong, som nu är ganska grå och tråkig...Har suttit därute ett par gånger redan, men mysfaktorn är inte speciellt hög.
Vi har planerat att lägga trall på golvet och sätta upp någon form av vindskydd på kortsidorna för det blåser rätt mycket eftersom vi bor högst upp. Sen ska vi köpa några sköna stolar som matchar bordet vi fick av Rasmus föräldrar. Lite nya blommor, dynor, filtar och lyktor sen är vi i hamn! :)
Balkongen har verkligen potential så jag tror det blir ganska lätt att fixa till!


Angående köket så kanske jag har lyckats få med mig Rasmus när det gäller parkettgolv! Vad jag vet så är det inget problem att lägga in parkettgolv i köket, trots att man kan spilla. Det gäller bara att torka upp lite snabbare. Dessutom är det ju lätt att lägga golv själv nu för tiden (läs: Rasmus pappa lägger golvet!) så det är väl bara att lägga in nytt om det blir alldeles för slitet om några år (vilket jag inte tror).
Det vi har varit eniga om hittills är i alla fall att vi vill ha ett riktigt mörkt trägolv så i helgen tänkte vi åka till stora byggvaruhuset Hornbach och kolla in deras golvsortiment. Vi har ju redan varit på Bauhaus och Fredells men inte riktigt fastnat för något....Hoppas också att vi kan köpa trall, vindskydd och stolar till balkongen. Vore så roligt att börja fixa där nu! Bäst att passa på när man har energi och inspiration!

När vi ändå är inne på inredning så måste jag visa hur otroligt fint vi har fått på vår sovrumsvägg!
Var uppe i Plintsberg (utanför Leksand) med föräldrarna under påskhelgen och där finns det två jättemysiga inredningsbutiker, en som heter Lantliv i Leksand och en butik i centrala Rättvik som jag tyvärr inte minns namnet på. Köpte jättefina bokstäver i trä som jag satte ovanför sängen:

Nu fattas bara en sänggavel! Läste massor av inredningstidningar under påsken vilket var skönt som omväxling istället för all kurslitteratur. I en av tidningarna hittade jag en superfin sänggavel i en Lexington-annons, den är säkert svindyr så därför har jag tänkt att Rasmus ska få snickra en :) Är lite nervös inför detta men det kan vara kul att göra något tillsammans. Dessutom har vi kollat runt massor på olika sänggavlar men inte kunnat enas om någon...men den här tyckte även Rasmus såg fin ut!

Just nu har vi dessutom en elektriker hemma hos oss som installerar ett nytt eluttag till vår arbetshörna! Kommer bli jättebra när vi kan få ordning där också!

Bitarna börjar falla på plats!

Nu ska jag gå ut och handla en sväng och sen ska jag iväg på fotboll, AIK-Malmö.

Hasta la vista, nu drar jag till Dalarna

Publicerad 2009-04-09 15:41:02 i Allmänt,

Dags att packa väskan och bege sig till centralen. Mår lite små-illa efter allt godis jag tryckt i mig idag...farligt att tjuvstarta på påskägget.
Har i alla fall lyckats läsa det jag hade tänkt idag, får se om jag orkar läsa ett kapitel till på bussen.
Datorn får följa med också, måste skriva lite på vårt grupparbete.

Känns konstigt att vara utan min älskling den här helgen, var längesen vi var borta från varandra nu...får lite flash backs från när han bodde kvar i Oslo och jag hade flyttat hem...det var väldigt långa veckor som vi var ifrån varandra då...usch. Därför hyser jag fortfarande en slags hat-kärlek till centralen i Stockholm (och i Oslo...) både jobbiga avsked och lyckliga återseenden!
Fast det är nyttigt att vara ifrån varandra också, man fastnar lätt i vardagsträsket.


Glad påsk!

En svacka i bloggandet

Publicerad 2009-04-08 17:58:03 i Allmänt,

Har haft en hektisk period med massor i skolan och minst lika mycket på jobbet men nu är det äntligen påsk! Eller vi har i alla fall tjuvstartat här hemma med att öppna varsitt påskägg. Jag åker till Dalarna med familjen imorgon och Rasmus åker med sin familj till lantstället i Tidaholm, så det blir inget påskfirande tillsammans för vår del, därav tjuvstarten idag :)
Ska bli riktigt skönt med ett miljöombyte och jag ska verkligen försöka slappna av och inte tänka på skola eller jobb (lättare sagt än gjort?!)

Saker här hemma börjar äntligen att falla på plats! Vi har fått hem vår soffa, fått upp tv:n på väggen, satt upp hyllor ovanför tv:n, fått upp en hatthylla i hallen och köpt hyllplan och allt material till arbetshörnan som vi ska snickra ihop i hallen. Tror det kommer bli superbra! Ser fram emot när allt är klart och man bara kan vara...
Det enda stället som vi står och stampar på (inte bokstavligt då) är köket och köksgolvet. Vi kan helt enkelt inte enas om golv, vi har bestämt oss för att vi vill ha ett riktigt mörkt träslag och jag röstar då för riktigt parkettgolv medan Rasmus tycker att vi ska lägga in ett laminatgolv....så där är vi nu. Står och trampar på samma fläck och kommer inte vidare.
Får ta tag i det här efter påsk och kolla runt på lite fler ställen! Allting tar ju bara sån himla tid...

Nu ska jag läsa vidare i mina spännande böcker om semiotik och hermeneutik...lite senare ikväll blir det popcorn och nya Bond-filmen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela