iamelsewhere

Testbild

Publicerad 2010-10-31 11:20:27 i Inredning,

Hittade en tuff klocka hos Ilva...
399 kr kostar den.
Skulle passa bra i hallen!
Nu ska jag städa undan lite, dammsuga, vika ett ton tvätt och fixa fika för i eftermiddag kommer Danni förbi :)
Annars blir det en lat söndag...

Lila till sovrummet!

Publicerad 2010-10-27 16:14:44 i Inredning,


Åhléns har fått in massa höstnyheter! Jag är sugen på att få in mer lila i vårt sovrum för att det lila i fondväggen ska komma fram lite mer. Ska definitivt kolla på någon av dessa bäddset, riktigt fina!




Bäddset Gåsöga 299:-
Bäddset Abisko 299:-
Kopp 39:-
Ljuslykta 29:-
Blockljus 19:-
Förvaringskorgar (3 st) 129:-

Hemma igen...

Publicerad 2010-10-25 21:53:00 i Allmänt,

Nu är vi hemma igen efter en supermysig helg i Tidaholm. Fattar bara inte varför helgerna går så fort? Jag hade gärna stannat ett par dagar till. Det är så otroligt skönt med det lugna tempot, stressen bara rinner av en så fort man passerar skylten: "Välkommen till Tidaholm". Hade nog inte klarat att bosätta mig där permanent men en vecka eller två gör uppenbarligen susen för en stressad Stockholmare...

Imorgon har jag fått möjligheten att få intervjutid med en hälsoutvecklare på Previa (som en del av mitt projektarbete den här veckan). Det ska bli jätteroligt att prata med henne och kanske är det ett jobb som man själv kan få i framtiden...
På kvällen är det jobb som gäller. Stor middag/tillställning på jobbet och jag ska hjälpa till med lite av varje.

Som traditionen bjuder så var jag också tvungen att besöka den stora second-handbutiken i Tidaholm, Återbruket.
Där fyndade jag två skomakarlampor till nya landet! En liten och en stor för det otroliga priset 45 kr! Tror de kommer passa perfekt i köket, den stora ovanför köksbordet och den lilla i fönstret.

Nu ska jag kolla sista avsnittet av Lite sällskap.

Vi hörs!

Bildregn oktober!

Publicerad 2010-10-22 11:29:55 i Allmänt,

När jag tittade igenom min mobil insåg jag att det var massor av bilder som jag inte visat er ännu... Så här kommer bilder från oktober månad!


Jag blev färdig med min första Amigurumi! En söt liten skogsmus!


En ny lampa har fått flytta in i vardagsrummet!


Såhär snyggt (och praktiskt!) blev det med ett hyllplan ovanför badrumsdörren! Skönt med mer förvaring.

Hyllplanet fick jag tillsågat på fredells enligt mina mått och sedan har jag vitmålat två varv och därefter lackat för en slitstark yta som dessutom måste kunna stå emot fukten i badrummet. Konsollerna var redan vitmålade och klara och är från IKEA.



För några helger sedan när vi var på nya landet så skickade jag upp Rasmus i äppelträden (jag klättrade också upp i några faktiskt!) med den nya äppelplockaren! Suverän uppfinning som gjorde att man fick tag i de bästa och finaste äpplena som alltid sitter på de mest svåråtkomliga ställena :)


Två proppfulla korgar blev det!


Mer höst än så här blir det inte! Vi upptäckte också att vi hade två träd med jättegoda gråpäron. De ser inte så roliga ut men smakar fantastiskt!


Vädret var helt underbart och vi kunde till och med sitta ute i solen och fika. Känns som väldigt längesen nu om man tittar ut genom fönstret idag...


Världens bästa hund!


Som förstås var tvungen att kliva i de värsta geggapölarna under vår skogspromenad. Då blev det tvätt i baljan innan hemfärden... Kolla hennes ansiktsuttryck. Hurra vad roligt att bli tvättad :)


En riktigt höstig trädgård!


Den här kompisen hittade jag i ett av våra köksskåp...hoppas starkt på att han inte har flera kompisar där inne...kan tillägga att den fick ligga kvar under glaset tills Rasmus kom hem och kunde slänga ut den från balkongen...USCH!


Vår nya fina Moccamaster! Brygger superfort och supergott kaffe :)


Mitt lilla höstarrangemang på balkongen såg plötsligt väldigt vintrigt ut i morse...ovant med snön men den lär väl inte ligga kvar så länge...

Nu ska jag sätta fart och packa ihop våra grejer, slänga sopor, gå ut med återvinningen, tömma diskmaskinen, hämta stövlar i källaren och gör i ordning mig själv. Om några timmar bär det av till Tidaholm! Håll tummarna för att vi inte hamnar i nåt snökaos. (Vinterdäcken är i alla fall redan på!).

Trevlig helg allihop!

Imorgon bär det av...

Publicerad 2010-10-21 23:30:07 i Resa,


...till Rasmus landställe i Tidaholm!
En helg bestående av lite plugg, god mat, umgås med vänner, promenader i skogen och massa myspys framför brasan! Det är vi värda!

Sov gott!

Lampor!

Publicerad 2010-10-20 22:07:27 i Inredning,

Känns som att vårt ständiga problem är lampor. Kan hända att det bara är jag som tycker det, men i alla fall! Vi har fortfarande några rum där lampproblemet inte är löst. Blev dock glatt överraskad då R och jag besökte nyöppnade Clas Ohlson i Liljeholmen i lördags. Jättefin och fräsch butik och kändes inte alls som Clas Ohlson...
Såg till min förvåning att de hade många fina lampor! Här kommer några smakprov på det! Tror faktiskt att en av dem ska upp på min önskelista inför födelsedagen/julen.
Sara 249 kr


Rebecca 199 kr


Glamour 199 kr (den här tror jag passar perfekt på våra sängbord = upp på önskelistan!)
Jag drömmer om att få in lite mer belysning i vårt badrum och hoppas på att vi så småningom kan sätta upp tre spotlights under vår nya hylla som R satte upp för någon vecka sedan. Tror det skulle bli jättesnyggt!
Downlights, 3-pack 299 kr

Jag skulle även vilja byta ut det lysrör som sitter ovanför diskbänken. Inte så roligt ljus tycker jag. R tycker inte likadant, men ingen är väl förvånad... ;)

Halogenbelysning, ramp med 3 st lampor 199 kr

Det var dagens inredningstips!
Jag ska nog önska mig presentkort på Clas Ohlson :) haha
Snart kommer R hem från bandyträningen, då blir det soffmys framför tv:n.

Julklappstips till alla Årstabor! (och övriga bokslukare...)

Publicerad 2010-10-20 12:05:33 i Böcker,


Årstafruns dolda dagböcker av Kristina Ekero Eriksson.

Såhär skriver Adlibris:

Årstafrun var inte bara samtida med Jane Austen - hon hade en penna som var minst lika vitter och vass. Märta Helena Reenstierna var hennes riktiga namn, en adelsdam som förde dagbok varje dag mellan 1793 och 1839 på Årsta gård, ett stenkast från Stockholm.

För första gången används nu hela hennes kvarlämnade dagbok som underlag för en biografi - en lika sagolik som sann historia.

Här dyker goda vännen Bellman upp, både på lysande slåtterfester och i den dystra gäldstugan. Hennes pigor är liderliga, super och dansar på "horbaler" - det arbetsskygga "drängpacket" är inte bättre. Årsta gård är allt som oftast ett kokande inferno av tjuveri och otrohet. Kungligheter älskar hon.

Verkar jättespännande tycker jag och roligt eftersom Årsta gård bara är ett stenkast bort!
Tror minsann att den får skrivas in på min önskelista till födelsedagen/julen.

Yoga ikväll!

Publicerad 2010-10-19 16:31:00 i Träning/Sport,


Bilden är från Flickr och ni hittar den här.

Annars har jag haft en bra dag idag. Var på ett programrådsmöte i skolan och sen mötte jag min kontaktperson på banken för att diskutera låneräntor och andra vuxna saker :)
Nu ska jag ladda för en härlig yogaklass!
Ska bara röja undan kaoset i köket först...

Hurra! Jag ska till Köpenhamn!

Publicerad 2010-10-18 19:20:23 i Resa,

Nu har jag och mamsen äntligen bokat en efterlängtad och mysig höstresa till Köpenhamn.
Vi kommer åka 4-7/11 och vi ska bo här:
www.hotel-danmark.dk
Verkar vara ett jättemysigt hotell som funnits sedan 1700-talet!
Mysigt att ha något att se fram emot!

Drömmer mig tillbaka till juni...

Publicerad 2010-10-11 15:56:47 i Allmänt,

Sitter hemma hos mina föräldrar och tentapluggar. Behövde en stunds paus och kollade igenom massa bilder på mammas dator och hittade massor av fina bilder från i somras då vi var i Frankrike! Drömmer mig tillbaka till juni för en sekund och ignorerar böckerna i folkhälsoarbete som ligger på bordet framför mig...

Två tuffingar i solglasögon :P



Rasmus bjöd upp till vals (?!) på terrassen :) (Rasmus pappa skymtar i bakgrunden).

Nu ska jag återgå till pluggandet en stund, sen blir det en liten promenad med världens bästa hund och efter det bjuds jag på middag hemma hos Pauline! Trevlig måndagskväll!

Soffbord...

Publicerad 2010-10-08 21:27:02 i Inredning,

...är lite sugen på ett nytt soffbord. Men det vågar jag inte säga till Rasmus...han får snart spader av alla mina inredningsidéer :) Men jag kan inte hjälpa det, tycker ju att det är så roligt med inredning!
När mamsen och jag var i Sickla sist så såg vi riktigt snygga soffbord på Indori, men jag hittade inte dem på webben. Här kommer i alla fall några andra snygga bord:

Från Bolia, satsbord 3899 :-
Riktigt snygg med plexiglas! Åhléns hade förut ett liknande bord från Muji men jag tror att det inte säljs längre...


Från Inneboende 3910:-


Från Inneboende 3630:-


Från Chili 990:-


Från Mio "Smile" 2290:-


Från Mio "Valetta" 3290:-



Tillsammans med den här lampan (Fly från Kartell) ovanför soffbordet kommer vårt vardagsrum bli fantastiskt! :)
Blir mycket att önska sig i julklapp...

Stressig vecka...

Publicerad 2010-10-07 23:02:47 i Allmänt,

Förlåt för min bloggfrånvaro men denna vecka har det varit full rulle (i och för sig inte helt olik alla andra veckor :P)...därför har bloggen blivit bortprioriterad.
Imorgon är det "ledigt" från skolan, dvs. inga föreläsningar, men jag tar inte ledigt för det. Ska försöka vara på jobbet kl åtta och jobba till tolv. Sedan hem till tvättstugan klockan ett och kurslitteraturen. Hurra!
Sedan blir det välbehövligt fredagsmys och har även i ett svagt ögonblick lovat Rasmus att vi ska spela Alfapet... (när gjorde jag det senast?!). Nu en dusch och sedan raka vägen till sängen utan att passera gå...

Fredagsmys!

Publicerad 2010-10-02 00:22:20 i Allmänt,

Blev bjuden på middag ikväll hemma hos mina föräldrar. Passade mig utmärkt eftersom Rasmus ändå skulle äta middag ute och sedan gå på fest... Nu är jag hemma igen och ska strax hoppa i säng. Är helt slut efter en intensiv och förkyld vecka :( Imorgon är det match och sedan ska jag damma av min glammigaste klänning och gå på fest med tema "Gala" hemma hos Charlotta. Det ska bli kul!
Skogsmusen som jag påbörjade igår gjorde jag klart ikväll så ni kanske får se en bild imorgon :) Påbörjade nästa djur men det är en present så jag tänker inte avslöja vad det är...
Sov gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela